logo

porady-triki
Czy jakość pieczywa można też ocenić po tym, jak się starzeje?

Czy jakość pieczywa można też ocenić po tym, jak się starzeje?
Tak, dobry chleb żytni stopniowo twardnieje (po ok. tygodniu jest już bardzo twardy), chleb z mąki pszennej czerstwieje szybciej od żytniego, natomiast dowolny chleb z dużą zawartością chemii ... pleśnieje.
Popularne pytania
Dlaczego tak bardzo lubimy chrupiące produkty?
O czym świadczą bruzdy na paznokciach?
Ilu pasażerów z najtańszymi biletami (3 klasy) przeżyło katastrofę Titanica?
Kto oprócz Polski otrzymał gwarancje bezpieczeństwa ze strony Londynu w 1939 roku?
Jak poprawić dykcję?
Skąd pochodzi powiedzenie "pijany jak świnia"?
Do którego państwa Chińczycy porównywali los swojego kraju?
Ile trzeba by mieć pieniędzy, by w realnym świecie zostać Batmanem?
Od którego roku w meczach pojawiła się czerwona kartka?
Czy długie ładowanie baterii telefonu wpływa na jej żywotność?
Czy miód się nie psuje?
Co ma więcej mieszkańców: największa polska wieś czy najmniejsze polskie miasto?
Od którego roku Turcy mają nazwiska?
Co to za urządzenie?