logo

porady-triki
Dlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?

Dlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?
Jak pokazują badania produkty spożywcze koloru niebieskiego powodują u człowieka odruch wymiotny, może dlatego, że kolor ten niezwykle rzadko występuje w jadalnych produktach występujących w przyrodzie.
Popularne pytania
Co oznacza słowo “aksjomat”?
Jak sprawdzić, czy pasują ci krótkie włosy?
Co oznacza skrót KFC?
Czy stosowany przeciwko protestującym gaz łzawiący może być użyty podczas wojny?
Czy Ukraińcy poparli Rosjan w wojnie z Polską w 1919 roku?
Czy ścisłe przestrzeganie ograniczeń prędkości może wpływać negatywnie na bezpieczeństwo na drodze?
Dlaczego Kanadyjczycy nie mogą być mistrzami w rzutkach na trawie?
Co Adolf Hitler budował na wyspie Rugia?
W Wielkiej Brytanii wyjedzie autobus nepędzany metanem pochodzącym z ludzkich odchodów i odpadów spożywczych?
Na co cierpi osoba, która notorycznie przekłada pewne czynności na później?
Jak w naturalny sposób (naturalny doping) zwiększyć możliwości organizmu przed treningiem?
Jak jest po niemiecku “Pie*dol się!”?
Co w przypadku kota działa alergicznie na ludzi?
Co oznacza imię Piotr?