logo

porady-triki
Jak rozpoznać zepsute mięso?

Jak rozpoznać zepsute mięso?
Zepsuty drób (kurczak, indyk) robi się szaro-żółty, wołowina i dziczyzna robi się brązowa, a wieprzowina staje ciemnoróżowa. Zasad ogólna jest taka, że psujące się mięso ciemnieje. Nadpsute mięso można rozpoznać po wyglądzie - posiada lepką powierzchnię, stęchły lub słodkawy zapach, zielonkawy nalot. (źródło: poradnikzdrowie)
Popularne pytania
Czy ananasy rosną na drzewach?
Co zrobić, aby post stał się bardziej popularny?
Kogo było więcej w Europie 1000 lat temu - Czechów czy Polaków?
Kto to powiedział?
Czy łabędzie mają zęby?
Jak duży może być największy szerszeń świata?
Jaki zapach z ust ma osoba z cukrzycą?
Skąd się wzięła nazwa “laptop”?
Co to za zwierzę?
W którym roku powstała pierwsza polska książka kucharska?
Co oznacza w internetowym slangu akronim ... CWOT?
Jak się pisze “z tąd” czy “stąd”?
Jakie objawy mogą wskazywać na udar słoneczny?
Ile polskich poborowych zginęło w rosyjskiej armii w latach 1832-1877?