logo

porady-triki
Dlaczego ryb nie powinno się smażyć?

Dlaczego ryb nie powinno się smażyć?
Smażenie prowadzi przede wszystkim do strat w zawartości kwasów omega3 (utleniają się), wprowadza natomiast do ryby węglowodany i tłuszcze wielonienasycone długołańcuchowe. Najlepiej wiec ryby piec, gotować, albo grillować.
Popularne pytania
Czy populacja niedźwiedzi polarnych rośnie czy maleje?
Co to za zwierzę?
Dlaczego kobiety często mimowolnie odrzucają włosy do tyłu?
Jakie choroby zwiastują zmiany na skórze pod pachami?
Czy Bandera po uwolnieniu z obozu koncentracyjnego dążył do pojednania polsko ukraińskiego?
Czy mleko i sery wpływają na rozwój próchnicy?
Co to za ptak?
Czy dźwięk rozchodzi się szybciej w wodzie czy w powietrzu?
Na jakim mieście wzorowana jest część GTA: Vice City?
Mieszkańcy którego państwa pochłaniają najwięcej kalorii?
Co znajduje się na zdjęciu?
W którym mieście miała znajdować się pierwotnie siedziba ONZ?
Góralki są spokrewnione ze słoniami czy gryzoniami?
Kto jest najszczęśliwszym człowiekiem na świecie?