logo

różności
Co sprawia, że chleb nie pleśnieje i dobrze się kroi?

Co sprawia, że chleb nie pleśnieje i dobrze się kroi?
Zakwas chlebowy (zaczyn) - niewielka ilość ciasta żytniego, pozostawiona z poprzedniego wypieku lub przygotowany zakwas z mąki żytniej, zawierający rozmnożone bakterie kwasu mlekowego i dzikie drożdże, używany do przygotowania ciasta. (wikipedia)
Popularne pytania
Co rewolucja seksualna i kulturowa przyniosła Zachodowi?
Co o rozmówcy mówi opuszczona głowa?
Co znajdowało się na pierwszym znaczku?
Co oznacza przytulanie poduszki w czasie snu?
Jak wyglądały słodycze w czasach, w których nie znano czekolady i cukru?
Czy sztuczna inteligencja (AI) nie lubi ludzi?
Które hasła są najczęściej używane w miejscu pracy?
Jak brzmi pełna nazwa miasta Los Angeles?
Czy można się samemu zahipnotyzować?
Na którym cmentarzu miejsca pochówku są najdroższe?
Czy można zdrowo siedzieć przy komputerze?
Co to jest Peladofobia?
Gdzie znajduje się najmniejszy mięsień w ludzkim ciele?
Po jakim czasie hamburger z McDonalda ulega zepsuciu?