logo

zdrowie-medycyna
Co jeść w czasie przeziębienia lub grypy?

Co jeść w czasie przeziębienia lub grypy?
Podczas choroby posiłki powinny być lekkostrawne, wyłącznie chude mięsa (drób ...) i ryby morskie, lekkie pieczywo pszenne, herbatniki, biszkopty, koktajle najlepiej owocowo-mleczne, z warzyw szczególnie kwaszone ogórki, marchew, pietruszka, buraki i dużo płynów 2,5 l dziennie. Można uzupełnić dietę o herbatki z imbirem i cytryną, soki z grejpfruta i pomarańczy, jogurty i czosnek, masło z dodatkiem pietruszki. Na wrażliwy żołądek idealne będą banany. Starym babcinym pomysłem jest rosół.
Popularne pytania
Co by się stało, gdyby człowiek zjadł uran?
Co oznacza, gdy sięgamy dłonią do karku?
Jak stare są promienie słoneczne, które trafiają na Ziemię?
Ilu braci zakonnych zginęło podczas Bitwy pod Grunwaldem?
Ile kosztował niewolnik w USA?
Co mają wspólnego - budyń waniliowy i bobry?
W którym kraju yoyo było rodzajem broni?
Które kultury Hitler cenił najwyżej?
Skąd się wzięły rajstopy?
W którym państwie europejskim odnotowuje się najmniej aktów przemocy wobec kobiet?
Czy w 1934 roku Gdynia stała się największym portem na Bałtyku pod względem wielkości przeładunków?
Kto płaci rachunki za działanie GPS?
W których wymienionych państwach obowiązują jednomandatowe okręgi wyborcze (JOW): USA, UK, Japonia, Australia, Francja, Kanada?
Czy brokuła lepiej jeść surowego czy gotowanego?