logo

związki
Jakie są najzdrowsze ryby do jedzenia?

Jakie są najzdrowsze ryby do jedzenia?
Najzdrowsze ryby do jedzenia.

1. Śledź, sardynka, łosoś norweski, makrela atlantycka, dorsz (zdjęcie), miętus, flądra - zawierają najwięcej kwasów omega-3. Zdrowe i smaczne są: sola, karmazyn i węgorz. Niewiele dobroczynnych kwasów ma mintaj oraz hodowlane - panga i tilapia, dodatkowo ich hodowle niszczą środowisko naturalne.

2. Okoń, szczupak, karp, sandacz - mniej kwasów omega-3.

3. Tuńczyk, halibut grenlandzki i atlantycki, łosoś bałtycki, rekin, szprot bałtycki - mogą zawierać substancje toksyczne.

Źródło: Newsweek
Foto (c) wikipedia
Popularne pytania
Co znajduje się na zdjęciu?
W Małopolsce na choince wiesza się bombki czy bańki?
Za co Nagrodę Nobla otrzymał Albert Einstein?
Czy wódz powstania Spartakus zniósł niewolnictwo na podbitych ziemiach?
Gdzie znajduje się największy las w Polsce?
Co to jest?
Jak jest po niemiecku “Pocałuj mnie w dupę!”?
Czyje ziewnięcie trwa najdłużej?
Co oznacza kiedy pies podchodzi i zaczyna cię trącać nosem?
Dlaczego Św. Mikołaj musiał zmienić miejsce zamieszkania?
Co to jest “dendrofilia”?
Skąd pochodzi imię Vader?
Co za wyjątkiem wyglądu najbardziej przyciąga mężczyzn do kobiet?
Czy kierowcy częściej rozbijają się o drzewa i słupy?