logo

porady-triki
Czy ciepłe produkty można wkładać do lodówki?

Czy ciepłe produkty można wkładać do lodówki?
Tak, ciepłe produkty nie tylko można, ale i trzeba wkładać do lodówki. Nie można jedynie do lodówki wkładać bardzo gorących produktów, bo mogą np. uszkodzić półkę lodówki. Zasada jest natomiast taka, że im szybciej włożymy potrawę do lodówki tym mniej bakterii zdąży się namnożyć. Temperatura panująca w lodówce oczywiście nie zatrzyma namnażania się bakterii, ale nieco spowolni ten proces, dlatego też trzymane w lodówce potrawy z dnia na dzień będą tracić swoje walory smakowe i z czasem nie będą nadawać się do spożycia. Niektóre jak np. gotowany ryż powinno się jeść praktycznie natychmiast po ugotowaniu.
Popularne pytania
Ile pieniędzy przyniósł rekordowy napad na bank?
Czy telewizor może szpiegować właściciela?
Kto dość dokładnie przewidział lokalizację pobytu ukrywającego się Osamy bin Ladena?
Która rasa psa jest najcięższa?
Czy wszyscy mogą nosić maseczki?
Jak długo trwa trawienie od pierwszego kęsa do wypróżnienia?
Czy podczas meczu piłki nożnej sędzia może sam siebie usunąć z boiska?
W którym mieście na świecie jest najbezpieczniej?
Czy włosy i paznokcie rosną jeszcze po śmierci?
Jak mózg radzi sobie z robieniem kilku rzeczy jednocześnie?
Czy u kotów głównym alergenem jest sierść?
Dlaczego nie doszło do podziału II Rzeszy na odrębne państwa po I wojnie światowej?
Czy przysiady ze sztangą szkodzą kolanom?
Czy można sie jakoś obronić przed tygrysem?