logo

zdrowie-medycyna
Czy potrawy z kuchenki mikrofalowej są szkodliwe?

Czy potrawy z kuchenki mikrofalowej są szkodliwe?
Zdaniem większości specjalistów - nie, fale elektromagnetyczne nie tylko nie niszczą wartościowych składników (witamin, minerałów), ale chronią je w większym stopniu niż smażenie czy gotowanie. Potrawa nie ma bowiem styczności z gorącą powierzchnia czy wodą, która wypłukuje cenne składniki. Należy pamiętać, że w mikrofalówce podgrzewane są jedynie cząsteczki wody, które stopniowo oddają energię cieplną.
Popularne pytania
Czy pszczoła umiera po użądleniu?
W którym kraju wynaleziono ketchup?
Dlaczego w Wielkiej Brytanii jest cieplej niż w Polsce?
Hity z radia ZET i RMF służą do odstraszania somalijskich piratów?
Jak ciepła może być woda w Bałtyku?
Jak naprawdę zginął Osama bin Laden?
Co emituje więcej CO2 brokuły czy mięso?
Jak duża może być sieć pająka?
Dlaczego tak trudno odpowiedzieć na pytanie, co było przed "Wielkim Wybuchem Wszechświata"?
Czy można się samemu połaskotać?
Ile flag stoi na Księżycu?
Które miasto jest największe na świecie?
Czy Hitler w zamian za sojusz chciał Polsce zagwarantować ziemie zachodnie?
Czy wśród polskiej inteligencji zamordowanej przez Rosjan w Katyniu były również kobiety?