logo

porady-triki
Czy jakość pieczywa można też ocenić po tym, jak się starzeje?

Czy jakość pieczywa można też ocenić po tym, jak się starzeje?
Tak, dobry chleb żytni stopniowo twardnieje (po ok. tygodniu jest już bardzo twardy), chleb z mąki pszennej czerstwieje szybciej od żytniego, natomiast dowolny chleb z dużą zawartością chemii ... pleśnieje.
Popularne pytania
Ile czasu potrzebuje człowiek, aby ocenić twarz innego człowieka widząc go po raz pierwszy?
Za ile minut spóźnienia groziło wyrzucenie z pracy w PKP w II RP?
Który kraj w ramach Układu Warszawskiego miała zaatakować Polska?
Z którym z wymienionych państw Rosja nie graniczy: a) Polska, b) Uzbekistan, c) Norwegia, d) Korea Północna?
Co to jest geloterapia?
W którym kraju Fryderyk Chopin jest najpopularniejszy?
Jak generał Pinochet tłumaczył obalenie władzy komunistów w Chile?
Jaki procent więźniów w USA to Afroamerykanie?
Ile wynosi średnia życia w Japonii?
Czy warto iść do łóżka na pierwszej randce?
Ile lat miał najstarszy pies świata?
Czy aby schudnąć lepiej biegać rano czy wieczorem?
Dlaczego piątek trzynastego uznawany jest za pechowy?
Czy ciemny miód jest lepszy od jasnego?