logo

porady-triki
Czy jakość pieczywa można też ocenić po tym, jak się starzeje?

Czy jakość pieczywa można też ocenić po tym, jak się starzeje?
Tak, dobry chleb żytni stopniowo twardnieje (po ok. tygodniu jest już bardzo twardy), chleb z mąki pszennej czerstwieje szybciej od żytniego, natomiast dowolny chleb z dużą zawartością chemii ... pleśnieje.
Popularne pytania
Dlaczego ślimaki wychodzą po deszczu?
Czy jedzenie dużej ilości słodyczy może spowodować cukrzycę?
Co oznacza imię “Basia”?
Jaki procent młodych ludzi w Polsce mieszka z rodzicami?
Ile ważył największy miś polarny złapany na wolności?
Co to jest erotomania internetowa?
Czy do Chin można dojechać pociągiem z Polski?
Na czym polega syndrom oszusta, który dotyka głównie kobiety?
Dlaczego rosyjskie tory kolejowe są szersze niż w Europie?
W których europejskich krajach w okresie międzywojennym istniała wolność słowa?
Dlaczego Mongołowie nie okupowali Moskwy tylko ją zwasalizowali?
Jak się pisze “sprzed” czy “z przed”?
Czy dżdżownice widzą?
Czy włosy i paznokcie rosną jeszcze po śmierci?