logo

porady-trikiDlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?

Dlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Jak pokazują badania produkty spożywcze koloru niebieskiego powodują u człowieka odruch wymiotny, może dlatego, że kolor ten niezwykle rzadko występuje w jadalnych produktach występujących w przyrodzie.
Popularne pytania
Co można zrobić ze starym i nieużywanym smartfonem?
Czy podczas zakupów córki naśladują matki?
Kto pierwszy był w kosmosie?
Z jaką prędkością owady mogą machać skrzydłami?
Które państwo miało większą powierzchnię - Królestwo Polskie pod berłem cara czy Księstwo Warszawskie?
Czy brazylijskie Rio de Janeiro było kiedyś stolicą Portugalii?
Jaki smak ma Pepsi White?
Z czego zrobione były pierwsze armaty?
Dlaczego ludzie ze strachu popuszczają w majtki?
Komu zawdzięczamy Walentynki?
Jak długo rozkłada się karoseria samochodu?
Czy III Rzesza miała lotniskowiec?
Częściej kłamiemy twarzą w twarz czy poprzez smsy?
Jaką powierzchnię ma najmniejsze państwo świata?