logo

porady-trikiDlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?

Dlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Jak pokazują badania produkty spożywcze koloru niebieskiego powodują u człowieka odruch wymiotny, może dlatego, że kolor ten niezwykle rzadko występuje w jadalnych produktach występujących w przyrodzie.
Popularne pytania
Czy jazda na światłach w dzień zwiększa bezpieczeństwo na ulicach?
Czy szczury potrafią się śmiać?
Czy dezodorantu należy używać od razu po kąpieli?
Który żyjący obecnie krokodyl jest największy?
Co powiedział prezydent USA John F. Kennedy do berlińczyków w 1963 roku?
Co różniło kampanię francuską 1940 roku od września 1939?
W którym roku ZSRR miał przejść z socjalizmu do komunizmu?
Czy metr bieżący to metr kwadratowy?
Czy majątki miliarderów są odporne na kryzys?
Jak szybko rośnie bambus?
Z jakiego materiału wykonywano kiedyś struny skrzypiec?
Jak długo trwa budowa igloo?
Kto szybciej potrafi pić wodę: pies czy kot?
Co jest przyczyną cellulitu? Jak pozbyć się cellulitu?