logo

porady-triki
Dlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?

Dlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?
Jak pokazują badania produkty spożywcze koloru niebieskiego powodują u człowieka odruch wymiotny, może dlatego, że kolor ten niezwykle rzadko występuje w jadalnych produktach występujących w przyrodzie.
Popularne pytania
Co to za miejsce?
Jak skończył ostatni król Polski kiedy już spełnił żądania Rosji?
Czy mięso ekologiczne nie zawiera antybiotyków?
Jak się nazywał koń Mahometa?
Dlaczego koty nie śpią w nocy?
Czy świnie mogą spoglądać w niebo?
Które rośliny odstraszają komary?
Jak jest po francusku “na razie”?
Jak powstaje zorza polarna?
Czy należy życzyć "smacznego"?
Jak głośno może mruczeć kot ?
Dlaczego Warszawa stała się stolicą Polski?
Jak drzewa pompują wodę do góry?
Gdzie w Polsce najlepiej widać gwiazdy?