logo

porady-triki
Dlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?

Dlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?
Jak pokazują badania produkty spożywcze koloru niebieskiego powodują u człowieka odruch wymiotny, może dlatego, że kolor ten niezwykle rzadko występuje w jadalnych produktach występujących w przyrodzie.
Popularne pytania
Który europejski kraj wprowadził jako pierwszy zakaz palenia w miejscach publicznych?
W których zachodnim kraju po II wojnie światowej istniał eksterytorialny stalinowski obóz NKWD?
Który kraj jako pierwszy zezwolił na dystrybucję pornograficznych gazet?
Ile różnych dźwięków może odróżnić człowiek?
Dlaczego Rzym za czasów cesarza Nerona spłonął?
Która potrawa jest narodowym daniem Grecji?
Co oznacza zwrot "Me Gusta"?
W jakich okolicznościach powstała melodia do utworu „Yesterday” zespołu The Beatles?
Czy antybiotyki zwalczają wirusy?
Które mocarstwo w 1734 roku pomogło Rosji utrzymać kontrolę nad I RP?
Co było większym koszmarem I RP - liberum veto czy wybór króla poprzez elekcję?
Czy kawa przydaje się w siłowni?
Czy do ćwiczeń siłowych potrzebne są maszyny, które znajdują się w siłowniach?
Co to za roślina?