logo

porady-triki
Dlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?

Dlaczego produkty spożywcze rzadko mają kolor niebieski?
Jak pokazują badania produkty spożywcze koloru niebieskiego powodują u człowieka odruch wymiotny, może dlatego, że kolor ten niezwykle rzadko występuje w jadalnych produktach występujących w przyrodzie.
Popularne pytania
Jak kobieta może sprawdzić, czy ma za tłustą cerę?
Dlaczego George Lucas zrealizował pierwsze "Gwiezdne Wojny" za swoje pieniądze?
Jak nazywano dawniej motyle?
Dlaczego Rosjanie zamordowali polskich oficerów w 1940 roku?
Czy w Morskim Oku występują ryby?
Jak długo trwa ciąża u kotki?
Ile żołnierzy może zmobilizować chińska armia?
Jaki procent całej rosyjskiej produkcji podczas II wojny stanowiła pomoc amerykańska?
Jak odróżnić grypę od koronawirusa?
Ile balonów wypełnionych helem potrzeba do podniesienia 50-kilogramowego człowieka?
Jakiego pochodzenia jest większość Amerykanów?
Czy dzięki ocieplaniu się klimatu Ziemia staje się coraz bardziej zielona?
Które z życiowych pytań sprawia nam najwięcej trudności?
Czy psy potrafią rozpoznawać twarze ludzi na podstawie zdjęć?