logo

różności
Dlaczego na czekoladzie pojawia się biały osad?

Dlaczego na czekoladzie pojawia się biały osad?
Naukowcy wykorzystali do sprawdzenia tego zjawiska najpotężniejsze źródło (akcelerator cząsteczek) promieniowania X (rentgenowskiego) na świecie. Badacze zaobserwowali proces przechodzenia cząsteczek płynnego tłuszczu na powierzchnię czekolady, po skrystalizowaniu utworzyły one biały osad. Osad ten jest naturalny i nieszkodliwy dla zdrowia.
Popularne pytania
Która piramida ma największą objętość?
Na co cierpisz, jeśli nie lubisz rozmawiać z innymi ludźmi, masz trudności pracy w grupie i lubisz żyć w samotności?
Jak rozpoznać polski czosnek?
Jaki obwód może mieć maksymalnie męski biceps?
Jak się pisze: miej, czy mniej?
Co bardziej przekonuje wyborców - gesty, czy treść wypowiedzi polityka?
Gdzie znajduje się największa latryna w Europie?
Jak Grecy chronią dom przed złymi duchami?
Co oznacza nazwa YouTube?
Jak korzystając z wyszukiwarki google sprawdzić kaloryczność produktów spożywczych?
Co to za zwierzę?
Czy psy mają sny?
Czym się różniło przywłaszczanie państwowego mienia w III RP i Chinach?
Jaki odsetek samobójców używa trucizny?