logo

różnościDlaczego na czekoladzie pojawia się biały osad?

Dlaczego na czekoladzie pojawia się biały osad?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Naukowcy wykorzystali do sprawdzenia tego zjawiska najpotężniejsze źródło (akcelerator cząsteczek) promieniowania X (rentgenowskiego) na świecie. Badacze zaobserwowali proces przechodzenia cząsteczek płynnego tłuszczu na powierzchnię czekolady, po skrystalizowaniu utworzyły one biały osad. Osad ten jest naturalny i nieszkodliwy dla zdrowia.
Popularne pytania
Jakiej narodowości działacze dominowali w Komunistycznej Partii Polski?
Dlaczego Niemcy musieli wycofać z frontu rosyjskiego jednostki słowackie?
Jaka temperatura otoczenia jest dla człowieka optymalna?
Czy herbata pomaga w zasypianiu?
Których owoców i warzyw nie należy obierać ze skórki?
Jakie produkty można łączyć, a jakich połączeń unikać?
Jak rozpoznać fałszywy banknot?
Co grozi księdzu za naruszenie tajemnicy spowiedzi?
Czy pierwiastek węgla może być radioaktywny?
Ile gwiazd znajduje się w Drodze Mlecznej?
Która rzecz zbudowana przez człowieka jest najdroższa?
Co na produkcie spożywczym oznacza napis "Najlepiej spożyć przed"?
Jakie pierwsze słowo wypowiedziano na Księżycu?
Jaką powierzchnię ma najmniejsze miasto w Polsce?