logo

porady-trikiJak rozpoznać zepsute mięso?

Jak rozpoznać zepsute mięso?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Zepsuty drób (kurczak, indyk) robi się szaro-żółty, wołowina i dziczyzna robi się brązowa, a wieprzowina staje ciemnoróżowa. Zasad ogólna jest taka, że psujące się mięso ciemnieje. Nadpsute mięso można rozpoznać po wyglądzie - posiada lepką powierzchnię, stęchły lub słodkawy zapach, zielonkawy nalot. (źródło: poradnikzdrowie)
Popularne pytania
Czy ptaki się starzeją?
Gdzie wybudowano pierwszą linię kolejową wysokich prędkości w Europie?
W którym miesiącu rodzi się najwięcej sportowców?
Czy tzw. pompa (pieczenie) podczas ćwiczeń jest kluczowa przy wzroście mięśni?
Co oznacza zwrot "Me Gusta"?
Jakie wykształcenie miał Leonardo da Vinci?
Jak działa suchy szampon?
Czy po twarzy można poznać, że ktoś jest człowiekiem sukcesu?
Z jakiego powodu carowie odnosili się do polskich królów z wyższością?
Czy moczenie nocne u dzieci ma podłoże psychologiczne?
Która ryba jest najszybsza na świecie?
Jak szybko pozbyć się odcisków?
W której części ciała człowieka znajduje się mięsień krawiecki?
Po co Chińczycy skupują niedopałki papierosów?