logo

porady-trikiJak rozpoznać zepsute mięso?

Jak rozpoznać zepsute mięso?
Zepsuty drób (kurczak, indyk) robi się szaro-żółty, wołowina i dziczyzna robi się brązowa, a wieprzowina staje ciemnoróżowa. Zasad ogólna jest taka, że psujące się mięso ciemnieje. Nadpsute mięso można rozpoznać po wyglądzie - posiada lepką powierzchnię, stęchły lub słodkawy zapach, zielonkawy nalot. (źródło: poradnikzdrowie)
Popularne pytania
Czy homoseksualizm dotyczy również ptaków?
Jak się pisze "naprzeciw" czy "naprzeciwko"?
Jak prawidłowo wymówić słowo - Givenchy?
Co to jest?
Jak brzmiał ostatni wysłany gryps z więzienia zamordowanej przez komunistów Danuty Siedzikówny ps. „Inka”?
Które pokarmy trawi się najszybciej?
Czy osoby szczupłe chorują na cukrzycę?
Które zwierzę potrafi dłużej wytrzymać bez wody niż wielbłąd?
Dlaczego koty przynoszą ludziom zabitą zdobycz?
Co znajduje się na zdjęciu?
Które zwierzę dysponowało większą siłą: tyranozaur czy krokodyl różańcowy?
Jak jest po francusku “to się nie trzyma kupy”?
Dlaczego niektóre mięsa można jeść na surowo?
Z jakiego głównego powodu lot na Marsa powinien odbywać z bazy na Księżycu?