logo

porady-triki
Jak rozpoznać zepsute mięso?

Jak rozpoznać zepsute mięso?
Zepsuty drób (kurczak, indyk) robi się szaro-żółty, wołowina i dziczyzna robi się brązowa, a wieprzowina staje ciemnoróżowa. Zasad ogólna jest taka, że psujące się mięso ciemnieje. Nadpsute mięso można rozpoznać po wyglądzie - posiada lepką powierzchnię, stęchły lub słodkawy zapach, zielonkawy nalot. (źródło: poradnikzdrowie)
Popularne pytania
Która firma samochodowa opracowała samochodowy detektor łosi?
Ile balonów wypełnionych helem potrzeba do podniesienia 50-kilogramowego człowieka?
Czy słowo "kobieta" było kiedyś określeniem wulgarnym?
Z jakich pierwiastków składa się człowiek?
Dlaczego Stalin nie świętował dnia zwycięstwa nad Niemcami?
Czy więcej jest otyłych Polaków czy Polek?
W którym miejscu na Ziemi znajduje się 70 proc. światowych zasobów słodkiej wody?
Jaki sport uprawiano na Księżycu?
Czy nastolatkom zawdzięczamy postęp?
Czy tygrysy zamieszkują Afrykę?
Ile komórek naskórka traci człowiek w ciągu godziny: a) 5, b) 10 tys., c) 10 mld, d) 1,5 mln?
Ile kosztuje Apple’a wyprodukowanie iPhone'a 6?
Ile miał wzrostu najniższy gracz NBA?
Który polski piłkarz znajduje się na liście 100 najlepszych graczy wszech czasów w piłce nożnej FIFA?