logo

zdrowie-medycyna
Czy mięso sprzedawane w opakowaniach jest gorsze od tego sprzedawanego luzem?

Czy mięso sprzedawane w opakowaniach jest gorsze od tego sprzedawanego luzem?
Jak się okazuje nie jest regułą, że mięso paczkowane jest zawsze gorsze od tego serwowanego w mięsnym luzem. Niektóre badania wykazały, że w przypadku mięsa mielonego paczkowane jest mniej narażone na rozwój bakterii (test niemieckiej Fundacji Warentest z 2004). Według wielu osób jeśli nie masz pewności co do źródła i jakości sklepu lepiej kupić paczkowane.
Popularne pytania
Jak działa lek przeciwbólowy?
Czy maślanka zawiera w sobie masło?
Który wynalazek umożliwił budowę wielkich statków i wieżowców?
Czy do słynnej rzymskiej fontanny di Trevi turyści wrzucają monety o wartości 10 mln euro rocznie?
Ile średnio ludzie zapamiętują zdarzeń z dnia poprzedniego?
Która polska moneta ma większą średnicę 5 groszówka czy 20 groszówka?
Za jakie badania można otrzymać Ig Nobla?
Jakie sztuki walki uprawia Władimir Putin?
Która potrawa jest narodowym daniem Grecji?
Które imię męskie było w Polsce najpopularniejsze w 2014 roku?
Dlaczego Niemcy podczas II wojny światowej walczyli do końca?
Czy po kolorze żółtka i białka można rozpoznać czym była karmiona kura?
Co przetaczano podczas II wojny amerykańskim żołnierzom, rannym w bitwach toczonych na Pacyfiku, gdy brakowało krwi?
Dlaczego feministki kiedyś zaciekle walczyły z aborcją?