logo

zdrowie-medycyna
Czy mięso sprzedawane w opakowaniach jest gorsze od tego sprzedawanego luzem?

Czy mięso sprzedawane w opakowaniach jest gorsze od tego sprzedawanego luzem?
Jak się okazuje nie jest regułą, że mięso paczkowane jest zawsze gorsze od tego serwowanego w mięsnym luzem. Niektóre badania wykazały, że w przypadku mięsa mielonego paczkowane jest mniej narażone na rozwój bakterii (test niemieckiej Fundacji Warentest z 2004). Według wielu osób jeśli nie masz pewności co do źródła i jakości sklepu lepiej kupić paczkowane.
Popularne pytania
Czy miłość, którą dzielą setki kilometrów ma szansę na przetrwanie?
Czy ukąszenie kleszcza ma jakieś pozytywy?
Co musiał zrobić po śniadaniu każdy uczeń elitarnej szkoły w Eton w XVII wieku?
Jak się pisze “szyi” czy "szyji”?
Jaki odsetek mężczyzn zaledwie rok po ślubie żałuje swojej decyzji na tak?
Co oznacza imię Paweł?
Ile osób liczył rzymski legion?
Po jakim czasie biegu nasz organizm zaczyna spalać tłuszcz?
W którym roku Chińczycy nauczyli się robić kulki do długopisów?
Czy złote rybki trzymane w ciemności tracą kolor?
Jaki procent mieszkań w Polsce nie posiada ubikacji?
Aby nie odczuwać skutków choroby lokomocyjnej lepiej siedzieć obok kierowcy czy z tyłu?
Dlaczego Grenlandia (Zielony Ląd) otrzymała taką mylącą nazwę?
Kiedy wręczamy wizytówkę - na początku czy na końcu spotkania?