logo
zdrowie-medycyna

Czy mięso sprzedawane w opakowaniach jest gorsze od tego sprzedawanego luzem?

Czy mięso sprzedawane w opakowaniach jest gorsze od tego sprzedawanego luzem?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Jak się okazuje nie jest regułą, że mięso paczkowane jest zawsze gorsze od tego serwowanego w mięsnym luzem. Niektóre badania wykazały, że w przypadku mięsa mielonego paczkowane jest mniej narażone na rozwój bakterii (test niemieckiej Fundacji Warentest z 2004). Według wielu osób jeśli nie masz pewności co do źródła i jakości sklepu lepiej kupić paczkowane.
Popularne pytania
Gdyby ktoś chciał zbudować Gwiazdę Śmierci to ile by ona kosztowała?
Czy osoby unikające soli są mniej narażone na choroby serca?
Czego oznaką jest spanie dziecka z rękami do góry?
Kogo było więcej w Europie 1000 lat temu - Czechów czy Polaków?
Na jakim kontynencie nie ma ani jednego baru MC Donald?
Czy II RP była biedniejsza od III RP?
Co to jest Alphorn?
Czy w Polsce ślub może odbyć się “pod chmurką”?
Ile na Ziemi jest oceanów?
Czy suszone zioła są tak samo zdrowe jak świeże?
Czy w Bałtyku są rekiny?
Po ilu miesiącach pary najczęściej się rozchodzą?
Kiedy obchodzony jest Dzień Psa?
Czy mycie twarzy zwykłym mydłem powoduje wysuszanie skóry?