logo

różności
Dlaczego krupnik na talerzu stygnie wolniej niż czysty barszcz?

Dlaczego krupnik na talerzu stygnie wolniej niż czysty barszcz?
Ponieważ krupnik jest gęstszy i nie zachodzi w nim zjawisko konwekcji, które powoduje szybsze chłodzenie zupy dzięki przemieszczaniu się jej pionowo w talerzu.
Popularne pytania
Jakimi słowami pozdrowił mieszkańców Bukaresztu Michael Jackson?
Czy po zachowaniu kota można stwierdzić, jak zmieni się pogoda?
Czy złość powinna być rozładowywana?
Co ma wspólnego fast food i astma?
Jakiego światła liście prawie wcale nie pochłaniają?
Czy Herman Goering otrzymał Order Orła Białego?
Dlaczego powstała Tama Trzech Przełomów?
Ile milionów Polaków wchodzi na strony pornograficzne?
Jaki kolor ma śmierć?
Jak jest po niemiecku "Zamknij się!"?
Kto zdradza najczęściej?
Czy Jezus miał tak rzeczywiście na imię?
Dlaczego dla Turcji Ukraina jest państwem kluczowym?
Czym można zastąpić sól?