logo

różnościDlaczego krupnik na talerzu stygnie wolniej niż czysty barszcz?

Dlaczego krupnik na talerzu stygnie wolniej niż czysty barszcz?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Ponieważ krupnik jest gęstszy i nie zachodzi w nim zjawisko konwekcji, które powoduje szybsze chłodzenie zupy dzięki przemieszczaniu się jej pionowo w talerzu.
KM bez tajemnic UWAGA! Jesteś singlem, masz kłopoty w związku ... czas to zmienić! Tylko na czas pandemii bestsellerowy ebook "Kobiety i mężczyźni bez tajemnic" ostro zjeżdża z ceny z 30 zł na 18 zł!

Setki książek w jednej. Wykorzystaj czas wolny i zdobądź przewagę wiedząc więcej od innych. Czas promocji ograniczony.
Popularne pytania
Jak jest po niemiecku “Ale kwas! (Co za gówno!)?”?
Człowiek ma na centymetrze kwadratowym swojej skóry tyle samo włosów co szympans?
Wieczorem jesteśmy wyżsi czy niżsi?
W którym państwie samobójstwo karane jest grzywną?
Ile mierzą najdłuższe narty świata?
Którego dnia Chińczycy obchodzą Nowy Rok?
Jak ciepła może być woda w Bałtyku?
Co zrobić w przypadku zagrożenia wybuchu bomby?
Co przedstawia zdjęcie?
Czy astronauta może gwizdać będąc w przestrzeni kosmicznej?
Jak powstała koszykówka?
Ile kosztuje wyprodukowanie monety 1 groszowej?
Kim był Ronald Reagan zanim został prezydentem?
Czy jazda za ciężarówką z naczepą zmniejsza zużycie paliwa?