logo

porady-triki
Dlaczego ryb nie powinno się smażyć?

Dlaczego ryb nie powinno się smażyć?
Smażenie prowadzi przede wszystkim do strat w zawartości kwasów omega3 (utleniają się), wprowadza natomiast do ryby węglowodany i tłuszcze wielonienasycone długołańcuchowe. Najlepiej wiec ryby piec, gotować, albo grillować.
Popularne pytania
Czy po wilczych śladach można wyliczyć, ile liczy stado?
Której stronie konfliktu USA dostarczały broń podczas wojny iracko-irańskiej?
Czy da się nadrobić nieprzespane godziny kilka dni później?
Czy ludzka skóra produkuje witaminę D podczas ekspozycji na słońce w domu lub samochodzie?
Jak szybko znaleźć darmową sieć Wi-Fi?
Ile mieszkańców miało Chicago w 1850 roku?
Z jakiego włoskiego miasta pochodzi potrawa car­pac­cio?
Czy zwierzęta na Antarktydzie uciekają przed ludźmi?
Ile średnio mięśni jest wykorzystywanych przy uśmiechaniu?
Czy woda przewodzi prąd?
Biedniejsi mężczyźni bardziej gustują w obfitych biustach?
Czy napis "Po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się" jest bezprawny?
Co sprawia, że psuje nam się wzrok?
Ile podatku jest w paczce papierosów?