logo

porady-triki
Dlaczego ryb nie powinno się smażyć?

Dlaczego ryb nie powinno się smażyć?
Smażenie prowadzi przede wszystkim do strat w zawartości kwasów omega3 (utleniają się), wprowadza natomiast do ryby węglowodany i tłuszcze wielonienasycone długołańcuchowe. Najlepiej wiec ryby piec, gotować, albo grillować.
Popularne pytania
Jakie zwierzę znajduje się na poniższym zdjęciu?
Samce których zwierząt, aby zainteresować samicę, rzucają w nią kamieniami?
Co może zmniejszać objawy alergii?
Kiedy pojawiła się pierwsza wzmianka o apokalipsie zombie?
Jaka temperatura w pokoju jest dobra dla zdrowia?
Ilu księży zabili Niemcy w Polsce podczas II wojny światowej?
W której kopalni odbywają się koncerty?
W którym państwie prostytutki muszą nosić odblaskowe kurtki i długie spodnie?
Jaki wynalazek umożliwił zdobycie Mount Everestu w 1953 roku?
Ile zakładów przemysłowych wywieźli z Polski Sowieci po "wyzwoleniu"?
Która armia po pokonaniu wroga zwraca mu zdobytą na nim broń?
W których z wymienionych miejsc nigdy nie odnotowano ujemnej temperatury: a) Singapur, b) Grenada, c) Barbados, d) Ustka?
Gdzie wybudowano pierwszą linię kolejową wysokich prędkości w Europie?
Z jakiego ciasta robi się podstawową wersję pizzy?