logo

porady-triki
Czy w posolonej wodzie mięso gotuje się szybciej?

Czy w posolonej wodzie mięso gotuje się szybciej?
Tak, z powodu wyższej temperatury wrzenia (wyższa niż 100 stopni Celsjusza) mięso, czy warzywa gotują się szybciej.
Popularne pytania
Jak uczyć się skutecznie i szybko?
Które nawyki sprawiają, że skóra szybciej się starzeje?
Czy w Chinach był faszyzm?
Gdzie jest więcej wapnia w serze żółtym czy białym?
Co znajduje się na odwrocie Pokojowej Nagrody Nobla?
Czy wiewiórki jedzą rybki?
Dlaczego w żegludze odległość podaje się w milach morskich, a nie w kilometrach?
Dlaczego Księżyc zaraz nad horyzontem, wydaje się dużo większy?
Który przywódca chciał dobrowolnie przyłączyć swój kraj do ZSRR?
Czy istnieje coś takiego jak wódka w proszku?
W którym roku miało dojść do IV rozbioru Polski?
Jak powstało logo Skody?
Jak Rosjanie zamierzali zniszczyć USA?
W którym kraju mieszkańcy otrzymują kartki na darmową benzynę?