logo

porady-trikiCzy w posolonej wodzie mięso gotuje się szybciej?

Czy w posolonej wodzie mięso gotuje się szybciej?
Tak, z powodu wyższej temperatury wrzenia (wyższa niż 100 stopni Celsjusza) mięso, czy warzywa gotują się szybciej.
Popularne pytania
Które owoce tuczą?
Który z organizmów żyjących na Ziemi ma największe oczy?
W ilu stopniach rozpuszcza się guma do żucia?
Kto topi się najczęściej?
Co to jest pocałunek “z 1001 nocy”?
Jaki procent więźniów w USA to Afroamerykanie?
Czy korzystanie z dezodorantów, antyperspirantów niszczy bakterie, które chronią nas przed infekcjami?
Czy od noszenia zakupów rośnie biceps?
Co sprawia, że niewielkie ości w rybie nie stanowią problemu podczas jedzenia?
Kiedy obchodzony jest "Światowy Dzień Nutelli"?
Która piosenka była najpopularniejsza wśród niemieckich żołnierzy podczas II wojny światowej?
Dlaczego Rosjanie podjęli próbę pomocy W-wie podczas Powstania?
Gdzie statystycznie jest więcej wypadków: na autostradach i drogach ekspresowych czy na zwykłych ulicach?
Których produktów i potraw nie należy łączyć?