logo

porady-trikiCzy w posolonej wodzie mięso gotuje się szybciej?

Czy w posolonej wodzie mięso gotuje się szybciej?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Tak, z powodu wyższej temperatury wrzenia (wyższa niż 100 stopni Celsjusza) mięso, czy warzywa gotują się szybciej.
Popularne pytania
Jak prawidłowo odłożyć łyżeczkę od herbaty lub kawy?
Co się dzieje z organizmem kiedy się śmiejemy?
Nuda ma zły czy dobry wpływ na serce?
Jakiej marki samochodem jeździł Edward Gierek i Wojciech Jaruzelski?
Co według Hitlera stanie się z III Rzeszą po przegranej wojnie?
Czy Ukraińcy poparli Rosjan w wojnie z Polską w 1919 roku?
Jak starożytni Egipcjanie opłakiwali śmierć swoich kotów?
Czy nauczyciele w Teksasie podczas zajęć szkolnych mogą nosić broń?
Dlaczego kobietom w ciąży ciemnieją brodawki?
Czy herbata z cytryną poprawia odporność organizmu?
Co jest korzystniejsze dla mózgu - wysiłek fizyczny czy czytanie książek?
Czy każda pszczoła może zostać królową?
Jaką najwyższą temperaturę odnotowano w Polsce?
Dlaczego lot nad północnym Atlantykiem może być szkodliwy?