logo

porady-triki
Czy w posolonej wodzie mięso gotuje się szybciej?

Czy w posolonej wodzie mięso gotuje się szybciej?
Tak, z powodu wyższej temperatury wrzenia (wyższa niż 100 stopni Celsjusza) mięso, czy warzywa gotują się szybciej.
Popularne pytania
Który z mężów stanu powiedział Hitlerowi przed wybuchem II wojny jak skończy?
Dlaczego kozica tatrzańska przebywa w wyższych partiach gór?
Co się stało z przeznaczonymi do zniszczenia niemieckimi zapasami broni po I wojnie?
Kto był protoplastą słynnego wampira Drakuli?
Skąd pochodzą jabłka?
Czy można rtęcią wbić gwóźdź w ścianę?
Jaki mięsień ludzkiego ciała jest najbardziej pracowity?
O którym z udomowionych zwierząt nie wspomniano w ogóle w Biblii?
Jaki rodzaj śmierci najczęściej wybierają samobójcy?
Czy przeklinanie może łagodzić ból fizyczny?
Czy prawdą jest, że lwy w stadzie nie polują?
Jak powiedzieć komuś, że brzydko pachnie?
Jak jest po japońsku “jesteś świetny”?
Ile warte są polskie zasoby bursztynu?