logo

różności
Co sprawia, że chleb nie pleśnieje i dobrze się kroi?

Co sprawia, że chleb nie pleśnieje i dobrze się kroi?
Zakwas chlebowy (zaczyn) - niewielka ilość ciasta żytniego, pozostawiona z poprzedniego wypieku lub przygotowany zakwas z mąki żytniej, zawierający rozmnożone bakterie kwasu mlekowego i dzikie drożdże, używany do przygotowania ciasta. (wikipedia)
Popularne pytania
Czy często obcinane włosy stają się przez to gęstsze?
Jaki procent masy ciała człowieka stanowią mięśnie?
Którą książkę rtm.Pilecki cenił najbardziej?
Ile wynosi średnie kieszonkowe w Europy Zachodniej?
Które nawyki sprawiają, że skóra szybciej się starzeje?
Kto zbudował militarną potęgę ZSRR po I wojnie światowej?
Dlaczego dinozaury wyginęły?
Dlaczego marszałek Śmigły-Rydz nie został w kraju 17 września 1939 roku?
Kiedy wręczamy wizytówkę - na początku czy na końcu spotkania?
Które państwo jest najmniejsze?
Jak obronić się przed atakującym hipopotamem?
Z jaką maksymalną prędkością może biegać kot domowy?
W jakiej temperaturze podaje się grzane wino?
Dlaczego dostarczana do domów woda jest w Polsce taka droga?