logo

różności
Co sprawia, że chleb nie pleśnieje i dobrze się kroi?

Co sprawia, że chleb nie pleśnieje i dobrze się kroi?
Zakwas chlebowy (zaczyn) - niewielka ilość ciasta żytniego, pozostawiona z poprzedniego wypieku lub przygotowany zakwas z mąki żytniej, zawierający rozmnożone bakterie kwasu mlekowego i dzikie drożdże, używany do przygotowania ciasta. (wikipedia)
Popularne pytania
Jak powinno się stać przy koniu?
Czy pałkę wodną można jeść?
Co wilki są niebezpieczne dla ludzi?
Ile flag stoi na Księżycu?
W czym meble drewniane są lepsze od pozostałych?
Czy to prawda, że ewolucja sprawia, że ludzie rodzą się coraz piękniejsi?
Ile psów przeżyło katastrofę Titanica?
Jaki język obowiązuje w Singapurze?
Dlaczego mężczyźni mają większe nosy od kobiet?
Kiedy do KL Auschwitz przybył pierwszy transport więźniów?
Bez których organów człowiek jest w stanie żyć?
Dlaczego w szpitalach nie montuje się suszarek do rąk?
Które owoce mają mniej cukru?
Jak nazywał się pierwszy samolot amerykańskiego prezydenta?