logo

zdrowie-medycyna
Co jeść w czasie przeziębienia lub grypy?

Co jeść w czasie przeziębienia lub grypy?
Podczas choroby posiłki powinny być lekkostrawne, wyłącznie chude mięsa (drób ...) i ryby morskie, lekkie pieczywo pszenne, herbatniki, biszkopty, koktajle najlepiej owocowo-mleczne, z warzyw szczególnie kwaszone ogórki, marchew, pietruszka, buraki i dużo płynów 2,5 l dziennie. Można uzupełnić dietę o herbatki z imbirem i cytryną, soki z grejpfruta i pomarańczy, jogurty i czosnek, masło z dodatkiem pietruszki. Na wrażliwy żołądek idealne będą banany. Starym babcinym pomysłem jest rosół.
Popularne pytania
Czy nowa ekoreligia ma swoje źródło w innej religii?
Czy człowiek może mieć dwa mózgi?
Czy wiesz co przedstawia zdjęcie?
Dlaczego Brytyjczykom zależało na powstaniu państw bałtyckich po I wojnie?
Co jest warunkiem nominacji do otrzymania “nagrody” Darwina?
Czy lepiej uczyć języka obcego ze słówek czy całych zwrotów?
Czy pocierając wewnętrzną częścią skórki od banana zmniejszamy swędzenie po ukłuciu komara?
Więcej białka jest w białku jajka czy w żółtku?
Na podstawie jakiego obrazo powstało to zdjęcie?
Które produkty warto jeść, aby poprawić pamięć?
Nuda ma zły czy dobry wpływ na serce?
Kiedy Wehrmacht po raz pierwszy zamierzał obalić Hitlera?
Ile lat żył najstarszy żółw świata?
Czy strusie chowają głowę w piasek?