logo

zdrowie-medycyna
Co jeść w czasie przeziębienia lub grypy?

Co jeść w czasie przeziębienia lub grypy?
Podczas choroby posiłki powinny być lekkostrawne, wyłącznie chude mięsa (drób ...) i ryby morskie, lekkie pieczywo pszenne, herbatniki, biszkopty, koktajle najlepiej owocowo-mleczne, z warzyw szczególnie kwaszone ogórki, marchew, pietruszka, buraki i dużo płynów 2,5 l dziennie. Można uzupełnić dietę o herbatki z imbirem i cytryną, soki z grejpfruta i pomarańczy, jogurty i czosnek, masło z dodatkiem pietruszki. Na wrażliwy żołądek idealne będą banany. Starym babcinym pomysłem jest rosół.
Popularne pytania
Czego H.Göring nie lubił w narodowym socjalizmie?
Ile dni przez całe swoje życie poświęca przeciętny człowiek na mycie zębów?
Jak szybko potrafi dziobać dzięcioł?
Co uwieczniali na ścianach jaskiń ludzie pierwotni?
Jak na złoto mówili Aztekowie?
W którym roku po raz pierwszy pojawił się pomysł budowy portu w Gdyni?
Ile osób zginęło w największej w historii katastrofie lotniczej?
Czego Rosjanie obawiali się najbardziej w 1939 roku?
Czy grejpfrut może zabić?
Ile kosztuje Apple’a wyprodukowanie iPhone'a 6?
W którym kraju mieszkańcy otrzymują kartki na darmową benzynę?
Ile godzin na dobę śpią osoby, które najdłużej żyją?
Czy płód w łonie mamy wytwarza komórki, które chronią ją przed rakiem piersi, leczą choroby serca, płuc, nerek...?
Jak odświeżyć zapach w lodowce?