logo

zdrowie-medycynaCo jeść w czasie przeziębienia lub grypy?

Co jeść w czasie przeziębienia lub grypy?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Podczas choroby posiłki powinny być lekkostrawne, wyłącznie chude mięsa (drób ...) i ryby morskie, lekkie pieczywo pszenne, herbatniki, biszkopty, koktajle najlepiej owocowo-mleczne, z warzyw szczególnie kwaszone ogórki, marchew, pietruszka, buraki i dużo płynów 2,5 l dziennie. Można uzupełnić dietę o herbatki z imbirem i cytryną, soki z grejpfruta i pomarańczy, jogurty i czosnek, masło z dodatkiem pietruszki. Na wrażliwy żołądek idealne będą banany. Starym babcinym pomysłem jest rosół.
Popularne pytania
Czy kobiety mają “Jabłko Adama”?
Jak jest po francusku “nie chcę”?
Jak lepiej przyswoimy wiedzę - czytając książkę papierową czy e-booka?
Czy człowiek może wydzielać krwawy pot?
Czy w Atenach można jeździć samochodem w stroju kąpielowym?
Co to za część ciała?
Kiedy woda zamarza jej objętość się zwiększa czy zmniejsza?
Ile lat miała najmłodsza rozwódka?
Ilu w Polsce żyje mężczyzn o imieniu Andrzej?
Czy w Polsce występują trufle?
Która wyspa Europy jest druga pod względem wielkości?
Dlaczego biegaczom krwawią sutki?
Ile godzin musi pracować jedna pszczoła, by wyprodukować 1 kg miodu?
Co można zrobić ze starym i nieużywanym smartfonem?