logo

biologia-anatomiaIle czasu potrzebują bakterie, aby przedostać się na leżący np: na podłodze produkt spożywczy?

Ile czasu potrzebują bakterie, aby przedostać się na leżący np: na podłodze produkt spożywczy?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Naukowcy zbadali prędkość przemieszczania się pospolitych bakterii okrężnicy (E. coli) oraz gronkowca złocistego. Najszybciej bakterie poruszają się po wilgotnych produktach i powierzchniach, gorzej im szło po dywanie. Produkt musiał przebywać na podłodze minimum 5 sekund.
Popularne pytania
Po co miś panda staje na dwóch przednich łapach?
Dlaczego obiekty w kosmosie mają zazwyczaj kształt kuli?
Której drużynie piłkarskiej kibicował Adolf Hitler?
Dlaczego kot nie zawsze przybiega na głos swojego właściciela?
Czyja to "klata"?
Osoby, które dużo marzą są bardziej czy mniej zadowolone z życia?
Ile 4-letni kot miałby lat gdyby był człowiekiem? Czy można przeliczyć wiek kota na wiek człowieka?
Który kolor wzmaga apetyt?
Ile zapłacił za wyprawę w kosmos pierwszy kosmiczny turysta?
Jak ulepić idealnego bałwana?
Ile kalorii ma przeciętny kotlet schabowy?
Czy po wilczych śladach można wyliczyć, ile liczy stado?
W którą stronę większość ludzi przechyla głowę podczas pocałunku?
Jak powstaje zorza polarna?