logo

związki
Jakie są najzdrowsze ryby do jedzenia?

Jakie są najzdrowsze ryby do jedzenia?
Najzdrowsze ryby do jedzenia.

1. Śledź, sardynka, łosoś norweski, makrela atlantycka, dorsz (zdjęcie), miętus, flądra - zawierają najwięcej kwasów omega-3. Zdrowe i smaczne są: sola, karmazyn i węgorz. Niewiele dobroczynnych kwasów ma mintaj oraz hodowlane - panga i tilapia, dodatkowo ich hodowle niszczą środowisko naturalne.

2. Okoń, szczupak, karp, sandacz - mniej kwasów omega-3.

3. Tuńczyk, halibut grenlandzki i atlantycki, łosoś bałtycki, rekin, szprot bałtycki - mogą zawierać substancje toksyczne.

Źródło: Newsweek
Foto (c) wikipedia
Popularne pytania
Jak szybko i skutecznie zwalczyć senność podczas podróży samochodem?
Co to za zwierzę?
Jak jest po węgiersku “chłopak”?
W 1961 roku Amerykanie zrzucili bombę atomową na jeden ze swoich stanów.
Jak się pozbyć brzydkiego zapachu rąk?
Kto jest bardziej narażony na raka skóry: osoby z jasnymi oczami czy ciemnymi?
Jak nocą określić, gdzie jest północ, południe, wschód i zachód?
Co to jest ortoreksja?
Co powstało pierwsze: prawdziwy samolot czy papierowy samolocik?
Dlaczego grafen jest taki niesamowity?
Kinga to zdrobnienie od jakiego imienia?
Kto w 1920 roku zaatakował pierwszy Polacy czy Rosjanie?
Z jaką prękością mogą latać pszczoły?
Kogo Hitler obwiniał za wojnę z Polską w 1939 roku?