logo

różności
Z czego produkuje się cydr?

Z czego produkuje się cydr?
Cydr, inaczej jabłecznik – napój alkoholowy, przefermentowany sok z dojrzałych jabłek (niedoprawiany cukrem), o wyglądzie od mętnego po klarowny, o zawartości alkoholu 1,2–8,5%. Odznacza się świeżym aromatem i lekko słodkawym, kwaskowo-orzeźwiającym smakiem jabłek, dobrze gasi pragnienie. (wiki)
Popularne pytania
Czy podczas niemieckiej okupacji Polacy udawali Żydów?
W którym europejskim kraju nie możesz pomalować domu bez zgody urzędnika?
Jaka jest średnia roczna temperatura na Śnieżce?
Która część ciała starzeje się najszybciej, a która najwolniej?
Po co statkom nosy?
Która kawa stygnie szybciej - czarna czy ze śmietanką?
Który polski strój został przez Rosjan zakazany?
Czy koronawirus zostaje na ubraniach
Czy rano powinno się brać prysznic?
Ile lat ma polski parlamentaryzm?
Ile w ciągu roku człowiek traci włosów?
Co oznacza imię Justyna?
Czy elektrony w atomie poruszają się w przestrzeni?
Czy słowa leczą?