logo

różnościZ czego produkuje się cydr?

Z czego produkuje się cydr?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Cydr, inaczej jabłecznik – napój alkoholowy, przefermentowany sok z dojrzałych jabłek (niedoprawiany cukrem), o wyglądzie od mętnego po klarowny, o zawartości alkoholu 1,2–8,5%. Odznacza się świeżym aromatem i lekko słodkawym, kwaskowo-orzeźwiającym smakiem jabłek, dobrze gasi pragnienie. (wiki)
Popularne pytania
W jakim kraju lekarz może badać kobiece narządy, jednak nie może na nie patrzeć?
Czy płód w łonie mamy wytwarza komórki, które chronią ją przed rakiem piersi, leczą choroby serca, płuc, nerek...?
Za ile lat sonda Voyager 1 opuści Układ Słoneczny?
Ile wyciśnie na ławce przeciętny nietrenujący mężczyzna?
Kiedy rowerzysta może korzystać z chodnika?
Jak smakuje zabójczy muchomor sromotnik?
Co znajduje się na zdjęciu?
Czy piwo działa usypiająco?
W którym kraju za każdy kilogram wagi mniej można było otrzymać gram złota?
Jakich zwierząt bał się Napoleon Bonaparte?
Czy Stalin był antysemitą?
Dlaczego robią się worki pod oczami?
Na fladze Hiszpanii znajdują się dwa słupy, co one symbolizują?
Jaka kara groziła palaczom tytoniu w Europie w XVII wieku?