logo

różności
Z czego produkuje się cydr?

Z czego produkuje się cydr?
Cydr, inaczej jabłecznik – napój alkoholowy, przefermentowany sok z dojrzałych jabłek (niedoprawiany cukrem), o wyglądzie od mętnego po klarowny, o zawartości alkoholu 1,2–8,5%. Odznacza się świeżym aromatem i lekko słodkawym, kwaskowo-orzeźwiającym smakiem jabłek, dobrze gasi pragnienie. (wiki)
Popularne pytania
Co według popularnego przesądu grozi za zbicie lustra?
Dlaczego na głównym rondzie w W-wie postawiono palmę?
Jaką odległość przejedzie bolid Formuły 1 na jednym litrze paliwa?
Co to jest homeschooling?
Czy pozytywka to instrument muzyczny?
Co może wywołać atak paniki?
Ile godzin należy się całować, aby spalić 1 kg masy ciała?
Które z wymienionych posiłków należą do tradycyjnych polskich potraw?
Kto był pierwowzorem największej miłości Jamesa Bonda - Vesper Lynd?
Czy szpinak lepiej jeść surowy czy gotowany?
Skąd wziął się zwyczaj kapitulacji za pomocą białej flagi?
Ile jest jezior na Ziemi?
W jakim kraju istnieje przepis zabraniający wchodzenia do opery z pluszowym misiem?
Czy spanie na twardym jest zdrowe dla kręgosłupa?