logo

różnościZ czego produkuje się cydr?

Z czego produkuje się cydr?
Cydr, inaczej jabłecznik – napój alkoholowy, przefermentowany sok z dojrzałych jabłek (niedoprawiany cukrem), o wyglądzie od mętnego po klarowny, o zawartości alkoholu 1,2–8,5%. Odznacza się świeżym aromatem i lekko słodkawym, kwaskowo-orzeźwiającym smakiem jabłek, dobrze gasi pragnienie. (wiki)
Popularne pytania
Czy żucie gumy korzystnie działa na myślenie?
Dlaczego iPhone/iPad nie ma przycisku on/off?
Czy masło kakaowe jest stosowane do produkcji czopków doodbytniczych?
Który narząd odpowiada za to, że potrafimy stać prosto?
Czy jedzenie w przełyku swobodnie spada w dół?
Czy Rosjanie mieli swój odpowiednik amerykańskiego samolot zwiadowczego SR-71 Blackbird?
Ile pikseli widzi oko?
Komu strażnicy gminni mogą wystawić mandat?
Jak rozpoznać idealny związek?
Ile kur żyje w USA?
Jak szybko ulegają rozkładowi niedopałki papierosów?
Kto lepiej zapamiętuje nowe twarze - kobiety czy mężczyźni?
W jakiej temperaturze woda destylowana przechodzi ze stanu ciekłego w stan stały?
Z czego składa się sos tabasco?