logo

porady-triki
Czy ciepłe produkty można wkładać do lodówki?

Czy ciepłe produkty można wkładać do lodówki?
Tak, ciepłe produkty nie tylko można, ale i trzeba wkładać do lodówki. Nie można jedynie do lodówki wkładać bardzo gorących produktów, bo mogą np. uszkodzić półkę lodówki. Zasada jest natomiast taka, że im szybciej włożymy potrawę do lodówki tym mniej bakterii zdąży się namnożyć. Temperatura panująca w lodówce oczywiście nie zatrzyma namnażania się bakterii, ale nieco spowolni ten proces, dlatego też trzymane w lodówce potrawy z dnia na dzień będą tracić swoje walory smakowe i z czasem nie będą nadawać się do spożycia. Niektóre jak np. gotowany ryż powinno się jeść praktycznie natychmiast po ugotowaniu.
Popularne pytania
W którym wieku Rosjanie zaczęli produkować wódkę?
Czy potrawy z grilla mogą być zdrowe?
Ile białka powinno się jeść na kilogram ciała?
Czy zjedzenie muchomora czerwonego jest dla człowieka zabójcze?
Jak szybko odmrozić szybę samochodu?
W którym roku w Polsce po raz pierwszy pojawiła się reklama podpasek?
Dzięki jakiemu wydarzeniu powstał YouTube?
W którym państwie prostytutki muszą nosić odblaskowe kurtki i długie spodnie?
Jak zaoszczędzić na wydatkach na jedzenie?
Które produkty można zamrażać, a które nie?
Czego nie potrafiły pierwsze bankomaty?
Czy banderowcy mieli poparcie Ukraińców w II RP?
Czy woda gazowana jest niezdrowa?
Czy drzewo ma coś wspólnego z matematyką?