logo
zdrowie-medycyna

Czy brązowy cukier jest zdrowszy od białego?

 
Czy brązowy cukier jest zdrowszy od białego?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Nie, melasa, która nadaje cukrowi brązowy kolor zawiera śladowe ilości mikroelementów
Fragment rozbudowanej odpowiedzi: Brązowy kolor nadaje cukrowi melasa, jest to produkt uboczny w procesie oczyszczania cukru. Cukier biały składa się w niemal 100% z sacharozy, a ...
Aby otrzymać dostęp do rozbudowanych odpowiedzi wystarczy kupić dowolną naszą książkę. Każdy zakup książki to pomoc. Dzięki Państwa hojności mogliśmy wesprzeć Fundację Śląskiego Hospicjum dla Dzieci Świetlikowo. Wszystkim klientom księgarni bardzo dziękujemy.
( księgarnia serwisu )