logo

zdrowie-medycynaCzy chleb tuczy?

Czy chleb tuczy?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Zjedzenie kromki białego chleba powoduje szybki wzrost poziomu glukozy we krwi (jest prawie pozbawiony błonnika), a następnie poziom ten bardzo szybko opada i człowiek szybko odczuwa głód. Dobrej jakość chleb wytworzony z mąki o niskim stopniu przemiału nie tylko jest bogaty w minerały, witaminy i błonnik, ale daje poczucie sytości (3-4 godziny), a to przekłada się na trzymanie wagi. Węglowodany dostarczają energii, a duża ilość błonnika daje uczucie sytości na kilka nawet godzin.
Popularne pytania
Jaki procent zwycięzców loterii traci swoje majątki?
Ile wynosi średnie opóźnienie pociągów w Japonii?
Jaki kolor oczu mieli pierwsi na świecie ludzie?
Co obrzydliwego robi osa baryłkarz bieliniak z ciałem gąsienicy?
Czy brazylijskie Rio de Janeiro było kiedyś stolicą Portugalii?
Dlaczego mężczyźni są atakowani przez rekiny ludojady aż 9 razy częściej niż kobiety?
Czego Amazon sprzedaje więcej - e-booków czy tradycyjnych książek?
Ilu Ukraińców brało czynny udział w ludobójstwie na Wołyniu?
Czy w Polsce można pójść do więzienia za picie alkoholu w miejscu publicznym?
Z jaką prędkością płynie prąd?
Ile wynosi rekord w podbijaniu piłki nogą?
W telewizji którego kraju oficjalnie ogłoszono, że jeden z mieszkańców tego państwa wylądował na Słońcu?
Czy hodowany liściołaz żółty traci swoją jadowitość?
Od czego nie może powstrzymać się chory na koprolalie?