logo

zdrowie-medycyna
Czy parówki są szkodliwe?

Czy parówki są szkodliwe?
Nie, o ile wiemy co kupujemy :)

1. Należy się wystrzegać parówek z niską zawartością mięsa, z MOM, z dużą zawartością tłuszczu i chemicznymi polepszaczami.

2. Im więcej mięsa w parówce tym ona lepsza np. >90%. Dzięki dużej zawartości mięsa po ugotowaniu jest ona zdecydowanie twardsza.

3. Im krótsza lista składników tym lepiej! Nie należy się obawiać niektórych składników, które wydają się podejrzane np: kwas askorbinowy, czyli zwykła witamina C, cytrynianu sodu (sól sodowa kwasu cytrynowego), aceroli (tropikalny krzew owocowy), błonnik, hydrolizatów białek i skrobi.

4. Parówki z dużą ilością mięsa nie mogą być tanie.

Popularne pytania
Co jest na zdjęciu?
Co grilluje się na świecie?
Zespół uporczywego podniecenia seksualnego dotyczy mężczyzn czy kobiet?
Czy Boeing 747 (Jumbo Jet) może wylądować tuż po starcie?
Co ma wspólnego telewizor i małżeństwo?
Skąd pochodzi słowo “goodbye”?
Ile dni przez całe swoje życie poświęca przeciętny człowiek na mycie zębów?
Czy dotykanie intymnych części ciała robota jest dla człowieka podniecające?
Co jest przyczyną czerwonych, swędzących i podrażnionych na basenie oczu?
Co widać na zdjęciu?
Czy oglądanie swojej twarzy w lustrze może wywoływać depresję?
Z którymi państwami Polska tworzyła unię?
Czy w sklepach, gdzie brzydko pachnie, klienci wydają więcej pieniędzy?
Czy warto jeść suplementy diety zawierające kwasy omega-3?