logo

zdrowie-medycyna
Czy parówki są szkodliwe?

Czy parówki są szkodliwe?
Nie, o ile wiemy co kupujemy :)

1. Należy się wystrzegać parówek z niską zawartością mięsa, z MOM, z dużą zawartością tłuszczu i chemicznymi polepszaczami.

2. Im więcej mięsa w parówce tym ona lepsza np. >90%. Dzięki dużej zawartości mięsa po ugotowaniu jest ona zdecydowanie twardsza.

3. Im krótsza lista składników tym lepiej! Nie należy się obawiać niektórych składników, które wydają się podejrzane np: kwas askorbinowy, czyli zwykła witamina C, cytrynianu sodu (sól sodowa kwasu cytrynowego), aceroli (tropikalny krzew owocowy), błonnik, hydrolizatów białek i skrobi.

4. Parówki z dużą ilością mięsa nie mogą być tanie.

Popularne pytania
W którym roku powstała pierwsza gra dla wielu graczy?
W którym państwie grasowały pijane słonie?
Co ma wspólnego panda i leniwiec?
Jak jest po węgiersku "dziękuję"?
Jak nazywa się biała część paznokcia?
Skąd pochodzą jabłka?
Czy ktoś posiada patent na bałwana ze śniegu?
Czy sąd może nakazać schudnięcie?
Ile wynosi cena za bilety na Grand Prix Formuły 1?
Czy jedzenie wpływa na sny?
Czy na obu dłoniach jest podobny skład bakterii?
Czy Mao był wierzący?
W których fazach lotu najczęściej dochodzi do katastrofy?
Co Włosi chcieli przejąć po przegranej Wielkiej Brytanii w II wojnie?