logo

zdrowie-medycyna
Czy parówki są szkodliwe?

Czy parówki są szkodliwe?
Nie, o ile wiemy co kupujemy :)

1. Należy się wystrzegać parówek z niską zawartością mięsa, z MOM, z dużą zawartością tłuszczu i chemicznymi polepszaczami.

2. Im więcej mięsa w parówce tym ona lepsza np. >90%. Dzięki dużej zawartości mięsa po ugotowaniu jest ona zdecydowanie twardsza.

3. Im krótsza lista składników tym lepiej! Nie należy się obawiać niektórych składników, które wydają się podejrzane np: kwas askorbinowy, czyli zwykła witamina C, cytrynianu sodu (sól sodowa kwasu cytrynowego), aceroli (tropikalny krzew owocowy), błonnik, hydrolizatów białek i skrobi.

4. Parówki z dużą ilością mięsa nie mogą być tanie.

Popularne pytania
Czy stalinowska konstytucja z 1936 roku znosiła karę śmierci?
Jak jest po niemiecku “Ona ma niezłe, zgrabne nogi”?
Czym jest Somnifobia?
Po których kierunkach studiów są mniejsze szanse znalezienia pracy?
Czy Herman Goering otrzymał Order Orła Białego?
Dlaczego sprzedawcom tak bardzo zależy, abyśmy towar przynajmniej na moment potrzymali?
Ile kalorii spalasz klikając w przycisk myszy?
Kiedy wynaleziono kibelek ze spłuczką?
Ile razy Rosjanie mogli zakończyć rządy Hitlera?
Czy biopaliwa są ekologiczne?
Jaki błąd popełnili Chińczycy wobec najeźdźców w połowie XIX wieku?
Kiedy człowiek wynalazł scyzoryk?
Za czasów którego cesarza rzymskiego zabito Jezusa?
Jak jest po czesku szaleniec?