biznes-ekonomia
Czy Coca-Cola w McDonaldzie różni się od tych dostarczonych do innych fast-foodów?
Podobno tak. Różnica ponoć polega na tym, że syrop Coca-Coli do McDonalda dostarczany jest w nierdzewnych zbiornikach, natomiast do innych fast-foodów w plastikowych workach. Różnica dotyczy podobno świeżości, a smak finalnego napoju można porównać do dostarczanego w butelkach, który uważany jest za najlepszy. Druga kwestia dotyczy czasu schładzania, w McDonaldzie woda i syrop schładzane są zanim zostaną wlane do automatu.
W firmie Coca-Cola istnieje podobno zasada, że nie można sprzedawać syropu taniej innym sieciom niż McDonaldowi. Nie jest to jednak dziwne, McDonald jest jednym z największych odbiorców produktów Coca-Coli na świecie.
W firmie Coca-Cola istnieje podobno zasada, że nie można sprzedawać syropu taniej innym sieciom niż McDonaldowi. Nie jest to jednak dziwne, McDonald jest jednym z największych odbiorców produktów Coca-Coli na świecie.