logo

chemiaCo sprawia, że gotowane mięso smakuje lepiej od surowego?

Co sprawia, że gotowane mięso smakuje lepiej od surowego?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

reakcja Maillarda, reakcja pomiędzy zawartymi w mięsie aminokwasami a cukrami redukującymi
Fragment rozbudowanej odpowiedzi: Wszystko zawdzięczamy reakcji Maillarda, czyli serii reakcji chemicznych wywołanych obróbką termiczną (pieczenie, smażenie). Dochodzi ...
Tylko dla strefy Premium.
Popularne pytania
Co oznacza słowo Biblia?
Ile w Polsce żyje kobiet o imieniu Paulina?
Która budowla w Europie ma najbardziej stromy dach?
Jak polował prehistoryczny człowiek?
Co przyniosło więcej ofiar - zrzucenie bomby atomowej na Hiroszimę, czy amerykański nalot na Tokio 9-10 lutego 1945 roku?
Jaki prezent otrzymuje "dziewczyna roku" magazynu Playboy?
Która z serialowych par została pokazana jako pierwsza razem w łóżku?
Jaki produkt szmuglowała włoska mafia w latach 50-tych?
Dlaczego kaczka nie tonie?
Kiedy jest najlepsza pora na seks?
Ile lat miał najstarszy uczeń świata?
Ile zarabia sędzia Trybunału Konstytucyjnego?
Ile średnio słów w ciągu dnia wypowiada mężczyzna?
W którym miejscu na Ziemi wieją najsilniejsze wiatry?