logo

chemiaCo sprawia, że gotowane mięso smakuje lepiej od surowego?

Co sprawia, że gotowane mięso smakuje lepiej od surowego?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

reakcja Maillarda, reakcja pomiędzy zawartymi w mięsie aminokwasami a cukrami redukującymi
Fragment rozbudowanej odpowiedzi: Wszystko zawdzięczamy reakcji Maillarda, czyli serii reakcji chemicznych wywołanych obróbką termiczną (pieczenie, smażenie). Dochodzi ...
Wystarczy kupić jedną z naszych ( książek ), aby czytać wszystko bez ograniczeń przez cały rok.
Wybrane dla Ciebie
Popularne pytania
Jaki procent ludzkiego ciała stanowi woda?
Jak powinno się siedzieć przy biurku?
Kto ma większe szanse w pojedynku - tygrys kontra lew?
Ile kosztuje najdroższy chleb świata?
W którym mieście na świecie część mieszkańców nie ma na domach dachów?
Który kraj na początku XIX wieku umożliwił Prusom przetrwanie?
Która dieta działa pozytywnie na niealkoholowe stłuszczenie wątroby?
Jak w prosty sposób powstrzymać głód?
Czy odchudzając się zmniejsza się również nasz żołądek?
Jakiej wysokości mandat grozi kierowcy w 2016 roku za jazdę bez pasów bezpieczeństwa?
Kto potrafi najszybciej napisać SMS?
Czy seks wpływa na inteligencję?
Czy Polska miała pomóc Czechosłowacji w 1938 roku?
Ile liter ma najdłuższe słowo świata?