logo

porady-triki
Jak skutecznie i trwale schudnąć bez większych wyrzeczeń?

Jak skutecznie i trwale schudnąć bez większych wyrzeczeń?
Księgarnie pełne są książek, które na wielu stronach rozpisują się, jak schudnąć i utrzymać smukłą sylwetkę, internet wypełniony jest stronami, które sprzedają cudowne preparaty, fora pełne są porad "najlepszych" specjalistów, natomiast odpowiedź na to pytanie jest bardzo prosta i krótka. Każdy posiada określony metabolizm i wykazuje zapotrzebowanie na określoną liczbę kalorii. Jeśli więc nasze zapotrzebowanie na kalorie wynosi 3000 kcal, aby schudnąć musimy jedynie obniżyć ich ilość.

Co należy zrobić?
1. Spisujemy codziennie spożywane produkty i zapamiętujemy ich kaloryczność (np. poprzez serwis ilewazy.pl).
2. Zjadamy codziennie ten sam lub podobny (ilość kcal) zestaw produktów.
3. Zapisujemy regularnie swoją wagę.
4. Jeśli zamierzamy schudnąć należy stopniowo zmniejszać ilość kcal. Nie ma tu większego znaczenia, którego produktu zjemy mniej (np: zamiast 3 ziemniaków, tylko 2), liczy się bowiem suma kalorii z całego dnia. Oczywiście dużo lepiej jest zrezygnować z produktów praktycznie bezwartościowych np: biały ser, biały chleb, białe bułki, biały ryż, słodycze, ciastka ......

Jeśli pomimo trzymania się w/w punktów nie chudniemy oznacza to, że coś źle wyliczyliśmy.
Jeśli już opanujecie w/w proces problem tycia przestanie istnieć.
Popularne pytania
Pod którą banderą pływa więcej statków pełnomorskich: pod polską czy słowacką?
Kogo nazywają Żydami Azji?
Która firma samochodowa opracowała samochodowy detektor łosi?
Jak poprawić dykcję?
Czy Kazachstan leży w Europie?
Kiedy Niemcy wrócili do aktywnej współpracy z Ukraińcami przed II wojną?
Czy wegetarianie częściej chorują?
Ile średnio kosztuje utrzymanie dziecka do 18 roku życia?
Co najbardziej szokowało Chińczyków w pracy misjonarskiej pod koniec XIX wieku?
Na jakim instrumencie gra dobosz?
Która nacja należy do najuczciwszych?
Która z planet krąży najbliżej Słońca: Wenus, Ziemia, Merkury, Uran?
Które składniki oznaczone literą E w żywności są niebezpieczne dla zdrowia?
Czy jajka należy przechowywać w lodówce?