logo

porady-triki
Jak prawidłowo gotować na parowarze?

Jak prawidłowo gotować na parowarze?
Aby bezbłędnie gotować na parowarze należy pamiętać o kilku kwestiach: ryby, mięso należy umieszczać zawsze pod warzywami, nie należy gotować nierozmrożonego jeszcze mięsa, które psuje wtedy smak potrawy, najniższe piętro parowara nigdy nie powinno być na siłę zapchane, przez to para jest blokowana i ma problemy z wydostaniem się w górę. Na samym dole, czyli w miejscu najgorętszym powinny znaleźć się produkty, które wymagają najdłuższej obróbki cieplnej. Należy zawsze pamiętać, aby gotowane produkty nie miały kontaktu z wodą (co najmniej 2,5 cm nad nią). Przed rozpoczęciem gotowania nie należy potrawy solić, równie dobrze można to zrobić już na talerzu. Smak potraw z parowara można zdecydowanie poprawić używając ziół i przypraw. Należy pamiętać, by jak najrzadziej podnosić górną pokrywę, częste zaglądanie wydłuża czas gotowania.
Popularne pytania
Czy Rosja w 1939 roku wypowiedziała Polsce wojnę?
Ile wynosi średni wzrost mieszkańca Ziemi?
Z jakiej odległości pluton egzekucyjny oddaje strzał?
Z jakiego powodu hotel Burdż al-Arab w Dubaju miał zostać zburzony?
Jakie straty ludzkie miał ZSRR podczas II wojny, którą sam wywołał?
Które ptaki potrafią rozpoznać siebie w lustrze?
Po których kierunkach studiów są mniejsze szanse znalezienia pracy?
Jaką kwotę wyłudził od klientów największy oszust finansowy w historii?
Dlaczego podczas kichnięcia można się zsikać?
Jaką wysokość miała największa budowla I RP?
Gdzie znajduje się europejski kosmodrom?
Dlaczego Napoleon mógł wygrywać?
Czy słuchając muzyki podczas biegu poruszamy się szybciej?
Jak wyglądał Jezus?