logo

porady-trikiJak prawidłowo gotować na parowarze?

Jak prawidłowo gotować na parowarze?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Aby bezbłędnie gotować na parowarze należy pamiętać o kilku kwestiach: ryby, mięso należy umieszczać zawsze pod warzywami, nie należy gotować nierozmrożonego jeszcze mięsa, które psuje wtedy smak potrawy, najniższe piętro parowara nigdy nie powinno być na siłę zapchane, przez to para jest blokowana i ma problemy z wydostaniem się w górę. Na samym dole, czyli w miejscu najgorętszym powinny znaleźć się produkty, które wymagają najdłuższej obróbki cieplnej. Należy zawsze pamiętać, aby gotowane produkty nie miały kontaktu z wodą (co najmniej 2,5 cm nad nią). Przed rozpoczęciem gotowania nie należy potrawy solić, równie dobrze można to zrobić już na talerzu. Smak potraw z parowara można zdecydowanie poprawić używając ziół i przypraw. Należy pamiętać, by jak najrzadziej podnosić górną pokrywę, częste zaglądanie wydłuża czas gotowania.
Popularne pytania
Co to za zwierzę?
Czy dzieci bez słońca tyją?
Jak starożytni Rzymianie wybielali zęby?
Dlaczego bat strzela?
Czy pocierając wewnętrzną częścią skórki od banana zmniejszamy swędzenie po ukłuciu komara?
Koty są mięsożerne czy roślinożerne?
Od czego pochodzi włoskie słowo "Ferrari"?
Jaki procent polskich kierowców zdaje egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem?
Jak długo pełnił swój urząd pierwszy prezydent Polski?
Które państwo jako ostatnie przestało uznawać rząd Rzeczypospolitej Polskiej na uchodźstwie?
Czy można złapać strzałę w locie?
Czyje ziewnięcie trwa najdłużej?
Czy można zwrócić wylicytowaną rzecz?
Ile średnio waży słoniątko tuż po urodzeniu?