logo

porady-triki
Jak prawidłowo gotować na parowarze?

Jak prawidłowo gotować na parowarze?
Aby bezbłędnie gotować na parowarze należy pamiętać o kilku kwestiach: ryby, mięso należy umieszczać zawsze pod warzywami, nie należy gotować nierozmrożonego jeszcze mięsa, które psuje wtedy smak potrawy, najniższe piętro parowara nigdy nie powinno być na siłę zapchane, przez to para jest blokowana i ma problemy z wydostaniem się w górę. Na samym dole, czyli w miejscu najgorętszym powinny znaleźć się produkty, które wymagają najdłuższej obróbki cieplnej. Należy zawsze pamiętać, aby gotowane produkty nie miały kontaktu z wodą (co najmniej 2,5 cm nad nią). Przed rozpoczęciem gotowania nie należy potrawy solić, równie dobrze można to zrobić już na talerzu. Smak potraw z parowara można zdecydowanie poprawić używając ziół i przypraw. Należy pamiętać, by jak najrzadziej podnosić górną pokrywę, częste zaglądanie wydłuża czas gotowania.
Popularne pytania
Ile litrów moczu może znajdować się w basenie?
Jak astronauci na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej przytrzymują przedmioty?
Jaki w starożytnej Grecji traktowano nowo narodzoną córkę, a jak syna?
Czy siłownia zmniejsza czy zwiększa ryzyko pojawienia się nowotworów?
Krzyżówką jakich ras jest pitbull terrier?
Jak odczytywać kody z warzyw i owoców?
Jak na Zachodzie "leczono" homoseksualizm przed rewolucją obyczajową?
Z czego składał się ostatni posiłek znalezionego w tyrolskich górach Człowieka Lodu?
Która z tych firm i marek powstała w PRLu?
Jakie pozdrowienie w III Rzeszy miało zastąpić tradycyjne "Szczęść Boże"?
Czy czarnym rodzicom może urodzić się białe dziecko?
Ile może kosztować wymyślenie dla dziecka unikalnego imienia?
Ile kosztowała produkcja Wiedźmina 3?
Jaki błąd najczęściej popełniamy jedząc śniadanie?