logo

zdrowie-medycyna
Czy potrawy z kuchenki mikrofalowej są szkodliwe?

Czy potrawy z kuchenki mikrofalowej są szkodliwe?
Zdaniem większości specjalistów - nie, fale elektromagnetyczne nie tylko nie niszczą wartościowych składników (witamin, minerałów), ale chronią je w większym stopniu niż smażenie czy gotowanie. Potrawa nie ma bowiem styczności z gorącą powierzchnia czy wodą, która wypłukuje cenne składniki. Należy pamiętać, że w mikrofalówce podgrzewane są jedynie cząsteczki wody, które stopniowo oddają energię cieplną.
Popularne pytania
Czy cios w wykonaniu człowieka może równać się ciosowi niedźwiedzia?
Dlaczego Niemcy w 39 roku bali się atakować Polaków za Wisłą?
Czy krokodyle potrafią wspinać się po drzewach?
Który zmysł jako pierwszy traci człowiek, gdy umiera?
Które państwa przesłały broń w trakcie wojny polsko-rosyjskiej 1920 roku?
Co to za miejsce?
Na co cierpisz, jeśli nie lubisz rozmawiać z innymi ludźmi, masz trudności pracy w grupie i lubisz żyć w samotności?
Z jakiego materiału starożytni Egipcjanie budowali statki?
Co jeść na kolację, aby schudnąć?
Jak szybko rosną grzyby?
Dlaczego ból nasila się wieczorem?
Dlaczego Rosjanie dokonali ludobójstwa podczas Obławy Augustowskiej?
Czy psy mają sny?
Który święty jest patronem unikania niechcianych zalotów?