logo

zdrowie-medycynaCzy potrawy z kuchenki mikrofalowej są szkodliwe?

Czy potrawy z kuchenki mikrofalowej są szkodliwe?

Serwis nie ma dotacji z Unii czy państwowych firm, są tylko 2 nieinwazyjne reklamy Googla, bardzo prosimy o wyłączenie adblocka

Zdaniem większości specjalistów - nie, fale elektromagnetyczne nie tylko nie niszczą wartościowych składników (witamin, minerałów), ale chronią je w większym stopniu niż smażenie czy gotowanie. Potrawa nie ma bowiem styczności z gorącą powierzchnia czy wodą, która wypłukuje cenne składniki. Należy pamiętać, że w mikrofalówce podgrzewane są jedynie cząsteczki wody, które stopniowo oddają energię cieplną.
Popularne pytania
Jak zapamiętać swój sen?
Na jaką wysokość skacze orka?
Który kraj przed wojną, choć miał sojusz z Francją, odmawiał podpisania z Polską umowy tranzytowej?
Czy skłonność do podejmowania ryzyka ma związek z męskością?
Jak w średniowiecznej Polsce stwierdzano, czy urodzi się chłopiec czy dziewczynka?
Który kraj na początku XIX wieku umożliwił Prusom przetrwanie?
Jak długo trwała wojna stuletnia?
Czy Rosjanie po II wojnie światowej okupowali Danię?
Czy istnieje lek na odrę?
Jak brzmi po polsku francuskie imię Marine?
Kto oprócz Polaków bił się z bolszewikami pod W-wą w 1920 roku?
Czy śmigus-dyngus ma tradycję chrześcijańską czy pogańską?
Jak wysoko mogą latać ptaki?
Czy w 2015 roku podczas polowania pies zastrzelił swojego pana?