logo

dziwne-niezrozumiałe
Czy biały cukier różnych producentów jest tak samo słodki?

Czy biały cukier różnych producentów jest tak samo słodki?
Teoretycznie powinien być, ale to zależy od jego składu. Cukier biały - stołowy to sacharoza, w której skład wchodzi glukoza i fruktoza w stosunku 1 do 1. Fruktoza jest bardziej słodka od glukozy, jeśli więc zwykły cukier biały będzie miał większą domieszkę fruktozy będzie słodszy.
Popularne pytania
Jakie są objawy nietolerancji laktozy?
Czy można wziąć znieczulenie u dentysty bez użycia igły?
Czy człowiek może żyć bez tarczycy?
O ile wzrasta szansa na udany związek, jeśli poślubimy swojego przyjaciela?
Z którym państwem Rosja jest oficjalnie w stanie wojny?
Co łączy najpotężniejszych greckich i rzymskich bogów, Jezusa, Jahwe, Mahometa, Ozyrysa, hinduskiego Brahmę?
Jak Marks promował swoje dzieło "Kapitał"?
Czy Statua Wolności w Nowym Jorku była kiedyś obiektem ataku terrorystycznego?
Jak poradzić sobie z chorobą morską i lokomocyjną?
Jak w sierpniu 1939 roku nazwał Hitlera Stalin?
Jakie są zazwyczaj dzieci starszych ojców?
Ile mierzy najdłuższy basen świata?
Kto jest bardziej skłonny do rezygnacji ze studiów: kobiety czy mężczyźni?
Czy nasza waga zależy od wagi naszych rodziców?