logo

dziwne-niezrozumiałe
Czy biały cukier różnych producentów jest tak samo słodki?

Czy biały cukier różnych producentów jest tak samo słodki?
Teoretycznie powinien być, ale to zależy od jego składu. Cukier biały - stołowy to sacharoza, w której skład wchodzi glukoza i fruktoza w stosunku 1 do 1. Fruktoza jest bardziej słodka od glukozy, jeśli więc zwykły cukier biały będzie miał większą domieszkę fruktozy będzie słodszy.
Popularne pytania
Ile mierzy najwyższy irokez świata?
Ile czasu trwa romantyczna miłość?
Czy po przegranej w 1940 roku Niemcy pozwolili Francuzom zachować armię?
Jaki kształt ma źrenica w oku kozy?
Czy masło kakaowe jest stosowane do produkcji czopków doodbytniczych?
Które przyjaźnie są trwalsze - z podstawówki, gimnazjum czy liceum?
Czy Czesi zostali zdradzeni przez Zachód w Monachium 1938 roku?
Czy wirus komputerowy może rozpętać III wojnę światową?
Co to jest placebo?
Jaki stosunek do Kościoła miał Adolf Hitler?
Co jemy kiedy w produkcie znajduje się dodatek E120?
Ile czasu powinien trwać prawidłowy uścisk dłoni przy powitaniu?
Jak jest po czesku “odpie*dol się!”?
Co jest bardziej tuczące: piwo czy wino?