Zagadki

Co z tego wyjdzie?

Autor: wiki, Dodano: 2015-03-02
Dietetyczne chipsy z selera. Przygotowanie: Seler obieramy, płuczemy i kroimy w bardzo cienkie równe plasterki (ja pokroiłam je krajalnicą do warzyw). Do oleju dodajemy szczyptę soli, słodką paprykę i mielony imbir. Mieszamy, zalewamy pokrojony seler. Bardzo dokładnie mieszamy, aby każdy plasterek pokrył się olejem i przyprawami. Talarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, jeden obok drugiego- tak, aby plasterki nie nachodziły na siebie. Pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu ściągamy na kratkę i zostawiamy do wystudzenia. W trakcie pieczenia należy kontrolować stopień przyrumienienia- chipsy nie mogą się spalić, bo nie będą się nadawać do jedzenia. Mają być przyrumienione i chrupiące, a nie czarne. Czas przygotowania 30 minut. (Bernadetta, prawodogotowaniazpasja.blox.pl)
Zobacz także
Na jaką głębokość potrafią nurkować pingwiny?
Jak jest po włosku “przepraszam”?
Kto znajdował się na pierwszym logo Facebooka?