Zagadki

Co z tego wyjdzie?

Autor: wiki, Dodano: 2015-03-02
Dietetyczne chipsy z selera. Przygotowanie: Seler obieramy, płuczemy i kroimy w bardzo cienkie równe plasterki (ja pokroiłam je krajalnicą do warzyw). Do oleju dodajemy szczyptę soli, słodką paprykę i mielony imbir. Mieszamy, zalewamy pokrojony seler. Bardzo dokładnie mieszamy, aby każdy plasterek pokrył się olejem i przyprawami. Talarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, jeden obok drugiego- tak, aby plasterki nie nachodziły na siebie. Pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu ściągamy na kratkę i zostawiamy do wystudzenia. W trakcie pieczenia należy kontrolować stopień przyrumienienia- chipsy nie mogą się spalić, bo nie będą się nadawać do jedzenia. Mają być przyrumienione i chrupiące, a nie czarne. Czas przygotowania 30 minut. (Bernadetta, prawodogotowaniazpasja.blox.pl)
Zobacz także
Ile wynosi rekord najdłuższej podróży na bosaka?
Kto byłby bogatszy  John D. Rockefeller, czy Bill Gates?
Jak długo powinien trwać stosunek?