Zagadki

Jedzenia jakich ryb należy unikać?

Autor: wiki, Dodano: 2015-02-03
Panga i tilapia hodowane sztucznie mogą zawierać szkodliwe związki np: antybiotyki, hormony, są praktycznie pozbawione zdrowych kwasów omega-3. Tuńczyk błękitnopłetwy, węgorz srebrzysty i żółty, makrela królewska, gardłosz atlantycki, strzępiel chilijski, rekin, miecznik, płytecznik, szczupak, halibut, wszystkie wymienione ryby są często skażone rtęcią. Należy uważać na wszystkie ryby hodowlane np: łosoś hodowlany, mogą one zawierać szereg szkodliwych substancji. Kiepskim pomysłem są również krewetki, które mogą zawierać antybiotyki oraz inne szkodliwe substancje. Jeśli wybierać to najlepiej ryby, które żyją w morzu krótko np: śledzie czy sardynki, zawierają one również duże ilości kwasów omega-3. (www.techpedia.pl)
Zobacz także
Ulubiony zapach Amerykanów to ...?
Czy masło powinno się przechowywać w lodówce?
Ile trzeba przebiec, aby spalić jednego Snickersa?