Pytania

Czy jakość pieczywa można też ocenić po tym, jak się starzeje?

Autor: wiki, Dodano: 2015-10-21
Pytania
Czy jakość pieczywa można też ocenić po tym, jak się starzeje?
Odpowiedź:
Tak.
Tak, dobry chleb żytni stopniowo twardnieje (po ok. tygodniu jest już bardzo twardy), chleb z mąki pszennej czerstwieje szybciej od żytniego, natomiast dowolny chleb z dużą zawartością chemii ... pleśnieje.

Podobne tematy:
· Co sprawia, że chleb nie pleśnieje i dobrze się kroi?
· Czy chleb z pajęczyną pomaga w gojeniu ran?
· Jak odświeżyć czerstwy chleb?
Zobacz także
Z czym najczęściej kojarzona jest broda mężczyzny?
Czy pisklę włożone ponownie do gniazda przez człowieka, zostanie przez matkę wyrzucone?
Czy z wiekiem stajemy się szczęśliwsi?