Pytania

Dlaczego na czekoladzie pojawia się biały osad?

Autor: wiki, Dodano: 2015-05-09
Różności
Dlaczego na czekoladzie pojawia się biały osad?
Odpowiedź:
tłuszcz krystalizuje
Naukowcy wykorzystali do sprawdzenia tego zjawiska najpotężniejsze źródło (akcelerator cząsteczek) promieniowania X (rentgenowskiego) na świecie. Badacze zaobserwowali proces przechodzenia cząsteczek płynnego tłuszczu na powierzchnię czekolady, po skrystalizowaniu utworzyły one biały osad. Osad ten jest naturalny i nieszkodliwy dla zdrowia. (www.techpedia.pl)
Zobacz także
Jaki procent Polaków szuka porady medycznej w Googlu?
Prawda czy bzdura? Po Katowicach jeździł tramwaj widmo, który nigdzie się nie zatrzymywał, a na tablicy miał napis “Donikąd”.
Jaki procent energii biegnącego człowieka jego mięśnie zamieniają na ruch?