Pytania

Dlaczego na czekoladzie pojawia się biały osad?

Autor: wiki, Dodano: 2015-05-09
Różności
Dlaczego na czekoladzie pojawia się biały osad?
Odpowiedź:
tłuszcz krystalizuje
Naukowcy wykorzystali do sprawdzenia tego zjawiska najpotężniejsze źródło (akcelerator cząsteczek) promieniowania X (rentgenowskiego) na świecie. Badacze zaobserwowali proces przechodzenia cząsteczek płynnego tłuszczu na powierzchnię czekolady, po skrystalizowaniu utworzyły one biały osad. Osad ten jest naturalny i nieszkodliwy dla zdrowia. (www.techpedia.pl)
Zobacz także
Ile czasu spędza w łazience przeciętny człowiek w całym swoim życiu?
Prawda czy bzdura? Każdy mały i duży samiec psa sika podnosząc łapę.
Czy w początkach państwa Izrael ocaleni z Holokaustu byli dla innych Żydów powodem do wstydu?