Pytania

Jak rozpoznać zepsute mięso

Autor: wiki, Dodano: 2015-05-09
Porady - triki
Jak rozpoznać zepsute mięso
Odpowiedź:
Zepsuty drób robi się szaro-żółty, wołowina i dziczyzna robi się brązowa, a wieprzowina staje ciemnoróżowa.
Zepsuty drób (kurczak, indyk) robi się szaro-żółty, wołowina i dziczyzna robi się brązowa, a wieprzowina staje ciemnoróżowa. Zasad ogólna jest taka, że psujące się mięso ciemnieje. Nadpsute mięso można rozpoznać po wyglądzie - posiada lepką powierzchnię, stęchły lub słodkawy zapach, zielonkawy nalot. (źródło: poradnikzdrowie, www.techpedia.pl)
Zobacz także
Jak pies szczeka po niemiecku?
Jak zachowują się żaby, gdy zbliża się deszcz?
Czy w tęczy można zobaczyć kolor różowy?