Pytania

Co należy jeść, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka jelita grubego?

Autor: wiki, Dodano: 2015-03-16
Zdrowie-medycyna
Co należy jeść, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka jelita grubego?
Odpowiedź:
Błonnik, warzywa, owoce, ryby, kwasy Omega-3.
Weganie i wegetarianie wykazują o 22 procent niższe ryzyko zachorowania na raka jelita grubego, natomiast osoby, które dodatkowo jadły ryby zmniejszyli ryzyko zachorowalności, aż o 43 proc. Kluczem zapewne do zrozumienia tych prawidłowości są kwasy omega-3, którego doskonałym dostarczycielem są ryby morskie, orzechy, czy olej lniany oraz błonnik, który w dużych ilościach występuje w diecie wegetariańskiej.
Zobacz także
Ile litrów potu może wypocić człowiek w ciągu jednej godziny: a) 0.2, b) 5, c) 0.1, d) 1?
Czy w Polsce jest miejscowość Dupki?
Które pytanie było najczęściej wyszukiwane w polskim Googlu w 2015 roku?