Pytania

Dlaczego hamburgery z McDonalds'a nie ulegają zepsuciu ?

Autor: wiki, Dodano: 2014-11-14
Różności
Dlaczego hamburgery z McDonalds'a nie ulegają zepsuciu ?
Odpowiedź:
Kluczowym powodem wytrzymałości burgera jest wilgotność.
Co wpływa na rozrost pleśni: konserwanty w mięsie i bułce, sól, niska wilgotność, brak kontaktu z zarodnikami pleśni, brak dostępu do powietrza w miejscu produkcji burgera. Okazało się, że kluczowym powodem wytrzymałości burgera jest wilgotność. Otóż przechowywane burgery szybko traciły wagę, co oznaczało, że wyschły, a bez wilgoci nie rozwinie się pleśń. McDonald używa w swoich burgerach cienkich bułek i mięsa, wyschną zanim zgniją, oto cała tajemnica trwałości. Oczywiście burger zamknięty w szczelnym plastikowym worku szybko zgnije. Przy okazji warto wiedzieć, że według amerykańskiej Agencji Żywności i Leków w burgerze występuje średnio 38 różnych pestycydów, ale nie mają one wpływu na psucie się produktu.
Zobacz także
Czy można trwale usunąć konto z Facebooka?
Czy pikantne jedzenie skraca życie?
Jaki procent żyraf jest biseksualna?