Pytania

Jak wyglądały słodycze w czasach, w których nie znano czekolady i cukru?

Autor: arcybook, Dodano: 2016-03-26
Różności
Jak wyglądały słodycze w czasach, w których nie znano czekolady i cukru?
Odpowiedź:
Rolę słodyczy pełniły owoce i orzechy maczane w miodzie.
W czasach, w których nie znano cukru i czekolady rolę słodyczy pełniły owoce i orzechy maczane w miodzie. W starożytnych Egipcie obtaczano miodem ziarna drzewa świętojańskiego, daktyle, migdały, figi, natomiast Grecy i Rzymianie to samo robili z kwiatami i łodygami roślin, czy orzechami z sezamem.

Podobne tematy:
· Jedzenie dużej ilości słodyczy może spowodować cukrzycę.
· Czy drukarka 3d może drukować słodycze?
· Czy jedzenie słodyczy wywołuje trądzik?
Zobacz także
Dlaczego w pociągach nie ma pasów bezpieczeństwa?
Czy tylko 10 proc. związków ze szkół średnich kończy się małżeństwem i nie rozwodzi się w późniejszym czasie?
Co znajduje się na zdjęciu?