Pytania

Czy biały cukier różnych producentów jest tak samo słodki?

Autor: arcybook, Dodano: 2016-02-20
Różności
Czy biały cukier różnych producentów jest tak samo słodki?
Odpowiedź:
Teoretycznie powinien być, ale to zależy od jego składu.
Teoretycznie powinien być, ale to zależy od jego składu. Cukier biały - stołowy to sacharoza, w której skład wchodzi glukoza i fruktoza w stosunku 1 do 1. Fruktoza jest bardziej słodka od glukozy, jeśli więc zwykły cukier biały będzie miał większą domieszkę fruktozy będzie słodszy.

Podobne tematy:
· Co uzależnia bardziej - kokaina czy cukier?
· Czym zastąpić cukier?
· Sól czy cukier przyspiesza gojenie się ran?
Zobacz także
Czy istnieje uniwersalny język, którym mogą posługiwać się wszyscy Słowianie?
Przy jakim widoku ze szpitalnego okna ludzie szybciej zdrowieją?
Czy ludzka ślina zawiera silny środek przeciwbólowy?