logo

różności
Dlaczego krupnik na talerzu stygnie wolniej niż czysty barszcz?

Dlaczego krupnik na talerzu stygnie wolniej niż czysty barszcz?
Ponieważ krupnik jest gęstszy i nie zachodzi w nim zjawisko konwekcji, które powoduje szybsze chłodzenie zupy dzięki przemieszczaniu się jej pionowo w talerzu.
Popularne pytania
Czy we Francji przed 1965 rokiem zamężna kobieta mogła podjąć pracę?
Co symbolizują przedświąteczne porządki?
Kto brał udział w likwidacji żydowskich gett w okupowanej przez Niemców Polsce?
Ile skarpet można powiesić na lince do prania?
Czy herbata z cytryną poprawia odporność organizmu?
W którym roku Szwajcaria wstąpiła do ONZ?
Czy miód zyskuje lecznicze właściwości po dodaniu do gorącego mleka lub herbaty?
Jak rozpoznać dobrą szynkę?
Jak długo trwała wojna stuletnia?
Ile czasu może trwać nieprzerwany śmiech?
Jak powinno się jeść ziemniaki?
Dlaczego do kawy warto dodawać mleko?
Który kraj jako pierwszy wprowadził podręczniki elektroniczne?
Czy podczas ćwiczeń siłowych potrzebujemy pasa treningowego?