logo

zdrowie-medycyna
Które produkty warto jeść, aby poprawić pamięć?

Które produkty warto jeść, aby poprawić pamięć?
Awokado, jagody, brokuły, jajka, ciecierzyca, oliwa z oliwek, ciemna czekolada, orzechy, ze względu na kwasy omega 3 - tłuste ryby i nasiona lnu. Nic oczywiście nie zastąpi ćwiczeń fizycznych, testów z topografii miasta np. podczas jazdy. Z badań natomiast wynika, że np. krzyżówki nie poprawiają pamięci jeśli już w znikomym stopniu.
Popularne pytania
Ile czasu potrzebują bakterie, aby przedostać się na leżący np: na podłodze produkt spożywczy?
Co to za zwierzę znajduje się na zdjęciu poniżej?
Gdzie znajduje się największa latryna w Europie?
Czy batony proteinowe i musli są zdrowe?
Jak Kościół zareagował na teorię ewolucji Darwina?
Który napój należy pić, aby szybciej nauczyć się języka obcego?
Czy obfite śniadanie ogranicza liczbę kalorii spożywaną w ciągu dnia?
Czy oglądanie zaćmienia Słońca jest bezpieczne dla wzroku?
Dlaczego wszechświat nie zapadł się po Wielkim Wybuchu?
Jaki procent wygranych z automatu w kasynie trafia do graczy?
Czy pomidory powinno się trzymać w lodówce?
Czy mieszkańcy Korei Północnej mogą czesać się tak jak chcą?
Czy Bronisław Cieślak był jednym z kandydatów do roli Jamesa Bonda w filmie “Żyj i pozwól umrzeć” (1973)?
Które części ludzkiego ciała są najwrażliwsze?