logo

dziwne-niezrozumiałe
Czy biały cukier różnych producentów jest tak samo słodki?

Czy biały cukier różnych producentów jest tak samo słodki?
Teoretycznie powinien być, ale to zależy od jego składu. Cukier biały - stołowy to sacharoza, w której skład wchodzi glukoza i fruktoza w stosunku 1 do 1. Fruktoza jest bardziej słodka od glukozy, jeśli więc zwykły cukier biały będzie miał większą domieszkę fruktozy będzie słodszy.
Popularne pytania
Czy herbatę powinno się zalewać wrzątkiem?
Ile waży skóra człowieka?
Wielka Brytania i Francja nie wiedziały o rozbiorze Polski w 1939 roku przez Hitlera i Stalina?
Co było powodem wypadków marcowych 1968 w Polsce?
Czy czerwona płachta prowokuje byka do ataku?
Kto jako pierwszy na Olimpiadzie zastosował doping?
Który z I sekretarzy komunistycznej partii ZSRR nie został pochowany pod murami Kremla?
Czy U-Booty były bliżej pokonania Wielkiej Brytanii podczas I czy II wojny?
Ile włosów na głowie ma przeciętny człowiek?
Co można przynieść z basenu, oprócz grzybicy?
Jak jest po niemiecku "Zamknij się!"?
Jaki toast wzniósł Stalin tuż po podpisaniu paktu Ribbentrop-Mołotow?
Co było ceną "sojuszu" Chin z ZSRR w 1950 roku?
Ile kosztuje doba w najdroższym hotelu?